Hur man gör ramorum Center beskärning på en Calluna Vulgaris

Hur man gör ramorum Center beskärning på en Calluna Vulgaris

Calluna vulgaris är en blommande vintergröna sub buske eller groundcover som det finns mer än 700 kända sorter. Den har en fördelande groundcover tillväxt form som sällan når mer än 3 fot i höjd och bredd på förfallodagen. Bladen är fjällande och lateral gren struktur skapar täta mattor av bladverk som skymmer marken nedan samt några mindre plantor. Plantorna blir scraggly med åldern och gynnas av föryngring beskärning att återställa en snygg form och sporra återväxt av defoliated områden.

Instruktioner

•Prune din Calluna vulgaris i början till mitten av våren. Undvik beskärning efter detta eller föreställningen av rosa och lila blommor som visas i senare sommaren och början av hösten kommer att vara kraftigt minskat.

•Kapa alla döda eller defoliated härrör ur centrum av busken en efter en. Sever varje gren på kronan av anläggningen precis ovanför smutsa med skarp ren sekatörer. Lämna alla friska, levande vävnader på plats.

•Montera dra varje cut gren från växten och Ställ dem åt sidan i en hög att ignorera. Lämna inte någon av sticklingarna i anläggningen, eftersom de kan kväva önskad återväxt och bli missfärgade. Ruttnande sticklingar inbjuder sjukdomar och skadedjur.

•Form och tidy den yttre formen av anläggningen av ljus klippning över efter rensa ut döda vävnader i mitten. Följ den naturliga linjen av anläggningen, ta bort några inches över för att förmå nya sporre tillväxt och större bloom.

Tips & varningar

  • Vatten dina växter Calluna efter föryngring beskärning för att sporra anläggningen att producera ny tillväxt och minska belastningen på anläggningen.