Hur man gör rädisor växer snabbare

Rädisor är frost-hardy rotfrukter som växer i vår eller sommar och vinter sorter. Sorter och deras sorter har särskilda egenskaper, växande behov och förfallodagar, med perfekt skörd gånger. Medan du inte kan tvinga rädisor att växa snabbare än deras naturliga schema diktat, kan du plantera snabb sorter. Ge de snabba sorter en tidig start och rätt jord och ta hand om en tidig Rädisa skörd.

Instruktioner

•Plant rädisor tidigt på våren när marken tinar nog för grävning. Dessa frost-hardy grödor gör bäst med 45 till 50-grader F startar och måste mogna innan sommarhettan.

•Förbered en rädisa tomt att ge rädisor en frisk, framgångsrik säsong. Välj en plats med ljusa solen för fyra till sex timmar varje dag och snabb dränering i regn. Roten grödor som rädisor misslyckas i stillastående vatten.

•Amend jord till ett djup av 8 till 10 inches. Vända och blanda den naturliga jorden, ta bort stenar och ogräs och införliva 3 till 4 inches av organiskt material som organisk kompost eller blad mögel. Organiskt material förbättrar näring och fukt retention och luckrar jorden för lampa bildas.

•Plant snabb sorter som Burpee vit, Champion, Cherry Belle, tidig Scarlet Globe, påskägg, Fuego, plommon lila, snö Belle, franska frukost och istapp för 20 - till 30-dagars tillväxt. Tryck Rädisa frön 1/2 tum i den ändrade jorden vid varje tum på rad med 12 inches mellan flera rader. Vatten i trädgården med 2 till 3 inches av vatten med en sprinkler funktion på slangen, och tillåta tre till fyra dagar för grobarhet.

•Mulch trädgården med 1 tum av organisk kompost att hålla jorden fuktig och sval runt rädisor och sätta plantorna på ett schema med 2 inches av vatten varje vecka. Rädisor misslyckas om de få torra, men trivs i konsekvent fukt.

•Harvest rädisor när de når 1 till 2 inches i diameter, oavsett löptid. Små, unga rädisor är saftigare och sötare. Rädisor växer bitter och woody när kvar i marken för lång.

Tips & varningar

  • Rädisa fröna gror inte vid högre temperaturer än 95 grader F.
  • Plantera längre säsong höst och vinter rädisor för växande genom sommaren och en höst eller vinter skörd.