Hur man gör nytt trä ser gamla och grova

Hur man gör nytt trä ser gamla och grova

Nytt trä är oftast slipat till perfektion, med raka linjer, släta ytor och klara, ljusa korn. Den har inga repor, fläckar, hål, sprickor eller bucklor och är en klar färg. Men om du vill använda nytt trä för att reparera något gamla och grova (som kala golvet) eller om du siktar på en gammal, rustik look på möbel, sedan ljust, glänsande nya trä måste vara åldern. Detta innebär att skapa de brister som kommer med åldern--inklusive bucklor, märken och repor plus att göra träet mörkare och lyft kornet så det inte är så smidigt.

Instruktioner

•Skapa oregelbundna bucklor på trä genom att slå det med en kedja eller genom att sätta en handfull oregelbundet stora muttrar och skruvar i ett örngott och banka den mot träet. Se till att du skapar oregelbundna bucklor, som vanliga skador ser onaturligt. Börja med endast några bucklor och se hur det ser ut. Om den behöver fler bucklor, då slå det igen, men överdriv inte som alltför många bucklor ser falska.

•Skapa ett par repor (endast ett fåtal) med en vass kniv eller ett par saxar. Om du vill skapa woodworm hål, Hamra en tunn spik eller panel pin i trä för att slå några mycket små hål. Kluster hålen i ett litet område--inte placera dem jämnt eller i ett regelbundet mönster.

•Sand av alla vassa kanter och hörn. Använd grova sandpapper (40 till 80 grus) virad runt ett litet block av trä. Gammalt trä har vanligtvis rundade kanter och hörn. Gör inte avrundning jämna och släta. Variera djup och vinkel av sander och lägga en buckla eller två genom att slå kanten med en hammare.

•Höj träets korn av vätning det med vatten. Att skapa en grov yta, sand med grovt sandpapper eller skrubba med en borste eller wire skurborste.

•DARKEN de skadade områdena av trä av torka en mörk brun fläck över bucklor och repor och torka bort överskottet med en duk virad runt ett litet block av trä. Duken skall hållas platt så det torkar fläcken från ytan och lämnar fläcken i bucklor och repor. Syftet är att göra de skadade delarna se mörkare ut.

•Ändra färgen på träet till en mörkare, gråare ton genom att tillämpa en grå-brun fläck (eller blanda grå fläck med brun fläck). Tillämpa tunt och torka bort eventuellt överskott snabbt. Ju längre fläcken är kvar på trä, ju mörkare träet blir.

Andra sätt att göra trä en gammal grå-brun färg omfatta avtorkning med starkt te eller kaffe eller med grå och brun skokräm. Du kan också använda caustic soda (LUT), men var mycket försiktig eftersom detta är starkt frätande och kan bränna huden eller skada dina ögon. Alltid bära skyddskläder, inklusive gummihandskar och skyddsglasögon. Kaustiksoda skadar träet, så om du vill ha en riktigt grov look, då detta kan vara lösningen. Neutralisera kaustiksoda av torka av den med en lösning av ättika och vatten.