Hur man gör nya blomsterrabatter

Hur man gör nya blomsterrabatter

Om du börjar från noll som novis trädgårdsmästare, eller du vill ändra en befintlig blomma säng design att införliva nya element, är planerar nya blomsterrabatter ett spännande sätt att börja odlingssäsongen. Med så många alternativ, stilar och blomma växtförädlingsprodukter tillgängliga finns det ingen gräns för vad trädgårdsmästaren kan göra. Blomsterrabatter kan vara så enkla eller komplicerade som du vill. Innan du startar din nya blomma säng, forskning som sorter av blommor kommer att frodas i din specifika klimat och landskap.

Instruktioner

•Bestäm platsen för den nya blomma sängen. Placera blomman sängen i ett område som är relativt nära den huvudsakliga boning strukturen för enkelt underhåll. För nya blomrabatter som kommer att öka hemmets curbvädjan, planera för att platsen blir framför huset. Blomsterrabatter betytt för det enda syftet med ägarens njutning bör i ett område där du kan njuta av det från exteriören och interiören i hemmet.

•Outline önskad form av den nya blomma säng med en lång trädgårdsslang. Sätt in trä stakes i marken runt omkretsen av formen beskrivs blomma säng. Space insatserna minst 1 fot apart. Ta bort länge trädgårdsslangen och Linda snöret runt insatserna att efterlikna formen disposition. Steg tillbaka och observera formen av nya blomma sängen och göra nödvändiga justeringar enligt din smak.

•Plan som blommor ska ingå i den nya blomma sängen. Skapa året runt intresse genom att plantera olika sorter av blommor med varierande blom tider som tidigt på våren, sommaren och hösten blommor. Planera för högsta blommor att växa på baksidan av blomman sängen så de inte kommer överskugga och blockera solens ljus från resten av blommorna.

•Dig ut nya blomma sängen, efter konturerna av strängen och stakes. Gräva ner till minst 4 till 6 inches djupt. Ta bort ogräs, rock eller stora skräp från blomma säng.

•Installera gränsa av den nya blomma sängen genom att placera samverkande tegel eller sten marksten runt omkretsen kanten av dispositionen. Bygga upp till en önskvärd höjd marksten. Fyll i blomma sängen med jord som har lagt till kompost ändringsförslag som torv och gödsel. Lägg tillräckligt jord så är det även med toppen av gränsen.

•Spray jorden med vatten att göra det möjligt att slå sig ner lite. Lägg till mer mark enligt hur låg marken fast.

•Plant blommor i nya blomma sängen enligt växt höjd. Rör enskilda blomma information på hur djupt och långt från de andra blommorna att plantera blommor.

•Placera en 2 - till 3-tums lager av kompostmaterial över hela området av blomma sängen. Vatten blomma sängen regelbundet för att hålla jorden fuktig. Du kan behöva dubbla mängden vatten blomma sängen får enligt varmt väder.

Tips & varningar

  • Blommor som kräver full sol behöver en plats som tar emot sex till åtta timmar av det per dag. Skugga blommor kommer att göra bra i platser tar emot antingen morgon eller sena eftermiddagssolen.
  • Konsultera böcker och tidskrifter för idéer om vilken typ av blommor att inkludera i din blomsterrabatt.
  • Skapa en grov diagram av den nya blomma sängen på ett pappersark. Inkludera alla blommor du planerar att, att placera den högsta i ryggen och minskar i höjd som du kommer till framkanten.