Hur man gör nardus

Hur man gör nardus

Nardus är ett naturläkemedel, växtart i familjen Valerianus. Den växer i Indien, hög i Himalayas berg. Det vetenskapliga namnet på denna ört är Nardostachys Jatamansi. Det används för dess medicinska värde och för den parfym som framställts genom destillation. Den eteriska oljan är gyllene med en jordnära, musky doft. Rötter eller Rhizom av växten torkas, sedan mals till ett fint pulver. Detta pulver destilleras för användning som en anledning och antibakteriell, anti-svamp och anti-inflammatorisk agent.

Instruktioner

•Sätt destillationssystemet kolven på en gas- eller elektriska brännare. Fyll botten kolven 2/3 full med destillerat vatten.

•Pack kolven som är ansluten till botten kolven med pulveriserad nardus. Slå på brännaren till medelhög värme. Vattnet i botten kolven når kokande temperatur, skicka ånga upp och genom den pulveriserade nardus.

•Placera en keramikskål under glas pipen som eterisk olja av nardus kommer droppa efter ånga kyler och kondenserar. Eterisk olja av nardus är tyngre än vatten och kommer att skilja från det kondenserat vattnet.

•Byt ut keramikskål var tionde minut en gång oljan börjar droppa. Cirka 70 procent av den eteriska oljan kommer att produceras i den första halvtimmen. Därefter måste du titta noga kontrollera produkten är eterisk olja och att det inte späds med vatten.

•Stop destillationsprocessen när oljor har tagits bort från det torkade pulvret. Du kan fortsätta destillationsprocessen för att samla in doftande vatten, vilket har fortfarande läkemedel och doftande egenskaper. Kom bara ihåg att hålla produkterna avskilda och märkta som olja eller doftande vatten.