Hur man gör min Pool klart om jag har hårt vatten

Hur man gör min Pool klart om jag har hårt vatten

Om du äger en pool och fyll den med hårt vatten, eller vatten högt på kalcium märka du förmodligen att din poolvatten inte är mycket tydlig. Kalcium, på tillräckligt hög nivå, kommer att orsaka grumlighet i vattnet. Tyvärr, några av de kemikalier som används för att hålla poolen vatten rent förvärra problemet, så ändra dessa kemikalier och lägga till olika kemikalier är nyckeln till framgångsrikt hantera och behandla kalcium hårdhet i din poolvatten.

Instruktioner

•Känn ditt vatten med ett test kit för din hårdhet vattennivån överskrider normala nivåer. För en vinyl pool, en hårdhet mellan 80 och 150 delar per miljon är acceptabelt. En murverk-färdig pool bör intervallet mellan 150 och 220 ppm.

•Stop med klor produkter som innehåller kalciumhypoklorit. Även om det är viktigt att upprätthålla en ordentlig klor för att förhindra andra tillstånd som kan orsaka grumlighet, höjer klor som har kalciumhypoklorit hårdheten i vattnet.

•Lägg till natriumbikarbonat i vattnet. Följ dosering anvisningarna som anges på förpackningen natriumbikarbonat. Mängden natrium bikarbonat du ska använda beror på nivån på hårdheten i vattnet och storleken på poolen. Natriumbikarbonat är en binda som kommer att neutralisera kalcium i vattnet.

•Känn vattnet med testutrustning 24 timmar efter installerande natriumbikarbonat. Om du fortfarande behöver du sänka hårdhet, öka mängden natrium bikarbonat du lägga till i poolvattnet.

Tips & varningar

  • För att undvika behovet av att ständigt behandla vattnet för hårdhet, kan du installera en vatten mjukgörande system för att behandla vattnet innan du lägger till vattnet i poolen.