Hur man gör med asfalt bältros

Asfalt bältros innehåller gifter som kan vara skadliga för växter, djur och människor om de inte bortskaffas ordentligt. Om bältros tillverkades 1963-1977, kan de också innehålla cancerframkallande asbest och kräver särskild hantering. Om du misstänker att din bältros kan innehålla asbest, kontakta en tak-borttagning professional; annars, överväga återvinning dem. Nya bältros kvar från ett tak projekt kan doneras till välgörenhet byggnad organisation eller en byggnadsmaterial byta program.

Återvinna för vägar

Återvinningsföretag ge asfalt bältros ett andra liv som andra produkter, oftast som banar material för vägar. Till skillnad från återvinningsföretag som accepterar aluminiumburkar och metallskrot av svarta metaller, de flesta asfalt-singel återvinningsföretag betala inte dig, och du kan få betala en avgift för att släppa av bältros. Men det är ofta billigare än avyttra dem vid en deponi, och det är bättre för miljön. Kontakta återvinningsföretaget innan dragande din last till sin webbplats för att se om det finns några särskilda krav, till exempel hur lasten är rengjorda och sorterade och om timmarna för att acceptera asfalt bältros är begränsad.

Till soptippen

Om det finns ingen återvinning företag i ditt område, kan du ha inget annat val än att avyttra bältros på deponi. Beroende på lagarna i ditt tillstånd, kan deponi behöva ha ett särskilt tillstånd att acceptera asfalt bältros. Ringa i förväg för att kontrollera du kan avyttra bältros på din lokala deponier och om det finns några speciella krav. Vissa deponier har förkortat timmar för stora laster, och andra kan kräva dig att separera bältros från andra takmaterial.