Hur man gör lerjord avlopp väl

Hur man gör lerjord avlopp väl

Till skillnad från sand eller silt jord som smular i handen när du stänger din knytnäve, pinnar lerjord tillsammans när du pressa. Trots att lerjord är kommer att näringsrika, växter som kräver en luftigare jord kämpa när planteras i lera. Dålig dränering utgör det största hotet mot växter som odlas i lerjord. Om ändring av lerjord kommer att förbättra dränering och ge rötterna av dina växter mer utrymme för expansion.

Instruktioner

•Break upp lera jorden till ett djup av 6 inches med en rototiller, efter tre till fyra dagar av torrt väder. En högaffel eller trädgårds spade räcker för mindre områden. Ta bort stora stenar, kvistar och skräp under tilling.

• Fyll en skottkärra med organisk kompost. Använd din spade för att skyffla en 3-tums lager kompost på smutsa. Blanda komposten i marken på 12-tums djup.

•Lägg till en 3-tums lager av grov sand, även känd som byggmästare sand, marken. Skyffla grov sand på jorden och arbeta den med din trädgårds spade eller pitchfork.

•Känn marken för att se om dränering har förbättrats efter ändring av. Gräva ett hål 2 fot djup och 1 fot bred.

• Fyll hålet med vatten från en trädgård slang och vänta på att hålet för att dränera. Om vattnet rinner inom 12 timmar, kan den ändrade lerjord upprätthålla växter som kräver väldränerad jord.