Hur man gör Homemade själv öppna kalla ramar

Varje trädgårdsmästare drömmar att förlänga växtsäsongen. Du kan göra det genom att bygga en kall ram. En varning om kalla ramar---du måste övervaka lufttemperaturen samt temperaturen inuti kalla ramen. På soliga dagar kan det bli tillräckligt varma i en kall ram att laga dina växter, även med utomhusluften temperaturer på 40-talet. Om du inte kan vara hem att övervaka din kalla ram, installera självöppnande gångjärn. De flesta modeller av dessa gångjärn innehåller en cylinder fylld med en vätska som expanderar och kontrakt med den omgivande temperaturen. När temperaturen stiger till 40-talet, vätskan expanderar och toppen öppnas. När temperaturen sjunker, de flytande kontrakt och de översta stänger. Dessa gångjärn är nästan lika lätt att installera som regelbundna gångjärn.

Instruktioner

•Hitta en gamla fönster eller uteplats dörren som toppen av din kalla ram. Altandörrar är bäst eftersom de innehåller härdat säkerhetsglas som inte kommer att bryta i dödliga skärvor som vanliga fönsterglas gör. Du kan också använda en plastbit fönster-grade bifogas en träram.

•Build en låda storleken av din Rota fönster eller uteplats dörren. Använda plywood eller partikel styrelsen och tillskuret med en cirkelsåg. Den kalla ram blir orienterat så långsidorna är i norr och söder när du sätter den kalla ram i trädgården. Se väggen på södra sidan av rutan sex till tolv inches kortare än baksidan att fånga strålar av låg-in-the-sky höst och vintersolen. Skär varje korta änden diagonalt så att framsidan matchar upp med höjden av den främre väggen och baksidan matchar upp med höjden av den baksida väggen.

•Säker hörnen av plywood låda med hörnet parentes. Fäst hållarna hörnet varje bräda i varje hörn med träskruvar.

•Fäst den själv öppna gångjärn till den baksida väggen av rutan kalla ram och bakre kanten av fönstret eller uteplats dörren, efter instruktioner från tillverkaren av gångjärnen. Varje självöppnande gångjärn lyfta ca 15 lbs. Om din Rota fönster eller uteplats dörren väger 30 lbs., behöver du två självöppnande gångjärn, jämnt fördelade längs den baksida väggen av kalla ramen. Om din topp är lätt nog att bara kräva en självöppnande gångjärn, placera den mitt i den baksida väggen av kalla ramen och installera en vanlig dörr gångjärn i vardera änden av den baksida väggen.

•Fäst den ett "öga" från en krok och öga typ dörr låsa vid sidan av toppen av kalla ram fönster eller uteplats dörren ca åtta till 10 inches från framsidan av den kalla ram. Pund en stabil insats i marken i närheten och bifoga den "krok" delen av krok och öga dörrlåset nära toppen av insatsen. Höga vindar är närvarande och det är nödvändigt att lämna toppen av den kalla frame öppen, placera kroken på bål i ögat som är kalla ramens överst. Detta hjälper hålla locket från smäller stänga eller blåser öppen i kraftiga vindar. Om du använt en gammal altandörren för toppen av din kalla ram, sätta en annan insats och krok och öga lås på andra sidan av den kalla ram. Detta steg är valfritt, är det en rekommenderad säkerhetsåtgärd.

Tips & varningar

  • Självöppnande gångjärn för kalla ramar finns tillgängliga på växthus och trädgård utbudet butiker eller online. På soliga dagar kalla ramar måste vara öppna om temperaturen är över 40 grader F. göra säker din automatisk öppning gångjärn ställs på öppna vid denna temperatur.