Hur man gör halsdukar till drapera på Windows

Hur man gör halsdukar till drapera på Windows

Scarfar kan vara ett elegant eller edgy tillägg till ditt fönsterbehandlingar. Det är ganska enkla att utföra, och du kan välja mellan tusentals material, mönster, färger och mönster, vilket förmodligen är den svåraste delen av processen. Om du redan har halsdukar som du vill att drapera i windows, bortse från det första steget och bara fokusera på hänger tyget.

Instruktioner

Hur göra halsdukar drapera på Windows

•Välj halsdukar du vill använda. Du kan gå till en konst och hantverk butik att köpa faktiska halsdukar, eller du kan köpa material och göra en halsduk själv. Välj ett färgschema, design och material som passar din heminredning och är lätt att rengöra. Bestämma om du vill att halsduken täcka hela fönstret, eller om du draperingar den för att dekorera gardinstänger. Om du vill täcka hela fönstret, behöver du en mycket bredare bit tyg.

•Trimma tyget till passar fönstrets proportioner, om det behövs. Kontrollera att alla kanter är raka, utan franser som kunde dra och riva upp halsduken.

•Lay tyget på en plan yta som trägolv, counter och stort bord. Föreställ dig hur du vill att dina fönster att titta med tyget. Vill du ha det att hänga på en gardinstång och vara den faktiska gardinen, eller vill du att vika det dragspel stil på toppen? Om du vill ha det som faktiska gardinen, vik tyget på toppen över 2 till 3 inches och sy med nål och tråd för att göra en ficka där du kommer att sätta in till gardinstång att göra gardiner.

•För en dragspel stil, Lägg tyget på en plan yta och börja vika tyget på längden. Gör varje gånger minst 2 inches bred och sedan pin på plats med säkerhetsnålar, arbetar nedåt.

•Välj upp halsduken när du viker och klättra på stegen så du är på samma nivå på gardinstång. PIN-halsduk, med push pins, på ett ställe på vardera sidan av gardin stången vägg krokar. Detta kommer att säkra det på plats medan du stil det.

•Loop tyget runt stången löst eller loopa igenom en eller två gånger och låt det falla. Alternativt kan du hålla tyget fästs i på varje sida och pin upp i mitten av tyget, skapa en valance effekt. Eller drapera tyget över toppen av gardinstång för att ge den naturliga vågor så det faller lätt. Ta bort säkerhetsnålar från dragspel veck som du stil varje avsnitt.

•Kontrollera att halsduken är säkrad på väggen eller gardin stången. Damm regelbundet.

Tips & varningar

  • Var alltid försiktig när du arbetar på höjder på stegar och med vassa föremål.