Hur man gör Grapevine möbler

Om du bor nära en vingård, kan ägarna ibland du i kundvagnen bort deras kasserade vinrankor. Alternativt kan du skära vilda vinrankor eller köpa torkade vinrankor på ett hantverk butik. Bygga viktbärande grapevine möbler genom vävning vinrankorna över en ram, eller Använd de tvinnade äldre vinstockarna som möbler bas. Du kan renovera rottingmöbler, använda en färdig ram eller göra en själv. Många material fungerar som ramar; bambu är lätt att arbeta med, hållbar och lätt tillgänglig. Börja med ett enkelt projekt som en slut bord, som är passande för en första gången projektet.

Instruktioner

Frame

•Att göra en 20-tums torget sidobord, börja med 2-tums diameter bambu i ramen. Skär åtta avsnitt av 20-tums bambu, 20 inches lång, för en square-topped end tabell.

•Montera bordsskiva första. Fäst ihop fyra 20-tums sektioner av bambu med skruvarna.

•Form toppar i benen så de raka ben passar lätt mot toppen ram och bilda en kvadrat. Med hjälp av en hantverk kniv eller hand såg, skära bort en del av upp på benen så de passar mot kurvan av ramen. Fäst benen hörnen av bordsskiva ramen med skruvar. Undvika att borra igenom noder, upphöjda ringen som förekommer naturligt i bambu. Sätt in skruvarna från utsidan av bordsskiva ram benen i ramen och en från insidan av benet ut i ram. dra åt skruvarna. Variera den exakta placeringen av skruvarna, beroende på de naturliga inslag i bambu.

Vävning Grapevine

•Soak ryktesvägen minst 24 timmar eller över natten att göra det mer följsamma och lättare att arbeta med. Tvätta blöt vinstockar för att ta bort löst material.

•Weave vinstockar över och under i ett rutmönster, omväxlande horisontella och vertikala vinstockar medan du arbetar. Börja i mitten av tabellen. Stoppa ändarna i väven när du arbetar. Om vine slutet är stel, säkra avsluta från undersidan med florist tråd så att det inte riva upp.

•Arbetar vinstocken, växla ner benen och upp till bordsskiva kanten, vinkel, arbetar mot mitten av bordsskiva, att bidra till att stabilisera tabell byggandet. Ta väva ner ungefär 3 eller 4 inches; att få det hela vägen ner är onödigt. Slutföra alla fyra benen vertikalt innan du lägger till horisontella väven; sedan ta horisontellt väva hela vägen runt. Detta avsnitt av väva ger stabilitet, men inte styrka, till byggandet. Lek med mönster och perfekt din teknik för nästa projekt.