Hur man gör gardinen hårdvara

Gör gardinen hårdvara av alla typer av ovanliga material att lägga till ett anpassat utseende till ditt fönsterbehandlingar. Otraditionella fönsterbeslag är roligt och visar konstnärliga förmåga--även om du inte har någon. Ta en tur till din hårdvara eller VVS leverans butik för att titta på möjligheterna. Samlingar av kvistar, drivved, sportutrustning, husgeråd, skolmaterial, antika verktyg, leksaker eller babykläder gör underbara custom-designer fönsterbehandlingar och lägga en personlig touch till rummet inredning.

Instruktioner

•Se gardinstänger med kopparrör. Beslag och fixturer tillgänglig för olika rörstorlekarna får din kreativa sida flyttar. Rätt vinkel beslag skapa en sjal till väggen returen för staven. Plana gavlar komplett ändarna. Säkra kopparrör med VVS U parentes eller L parentes i listerna runt fönstret. Skapa koppar ringar av skära sektioner av rör storleken större än röret du köpa för staven.

Ta bort utskrift på VVS rör med aceton eller ett färgborttagningsmedel. Använda ammoniak eller bordssalt för att rusa den naturliga grön patina av koppar. Förväntar mig ett flammigt utseende på koppar med några gröna, några mörkbrun, några orange koppar glans. Stoppa patina genom sprutning med klar akryl färg.

•Montera gängade galvaniserade rör för att göra en egen draperi stång. Koppla dessa rören säkert med hjälp av långa skruvar genom gjutning och gips och in i reglarna. Montera hela strukturen innan hängande.

Använda golfklubbar, hockeyklubbor, basebollträn eller tennisracketar för sport tema hårdvara. Limma och skruva bitar tillsammans. Säkra polackerna i väggen med trä eller metall L parentes. Häfta eller limma fast tyget på baksidan av sportutrustning innan hängande. Använda sport bollar för slips ryggen antingen genom att säkra dem direkt till väggen eller genom att bifoga dem till ett tyg knyta tillbaka.

•Arrange grenar eller drivved för en stuga eller beach house utseende. Limma och skruva bitar tillsammans, lägga till cup krokar eller rund öga skruvar på baksidan, hänga på väggen med L parentes. Göra egen färg gardinstänger med trä eller metall garderob stolpar målade för att samordna med rummet inredningen.

Använda tråd gängade genom runda ögat skruvar i stället för en fast spö för ett mer modernt utseende. Vantskruven hårdvara på flätad tråd måste vara säkert fäst på båda sidor av fönstret öppnas och skruvas för att dra åt. Extra stöd med 36-tums mellanrum håller kabeln från hängande när draperier hängs.

Säljs i rullar, kan galvaniserade tak blinkande skära, böjda och skruvas in i en fönster topper för en industriell look. Använda denna galvaniserat stål fönster topper som ett foto display utrymme med hjälp av magneter för att hålla bilderna

•Se anpassade slutet ändknoppar med tyg omfattas tennisbollar. Skapa tyg slutet ändknoppar för draperi polacker genom att göra ett X skåra i tennisboll. Samla tillräckligt tyg för att helt täcka bollen och grejer i ändarna av tyget i X springa. Skjut täckt bollen på trästaven för en färdig och helt anpassade ändlock på detta fönster behandling. Limma på plats om det behövs.

Tips & varningar

  • Mäta windows noggrant. Lägg ut fönsterbeslag på golvet för att säkra något. Mät om innan du kopplar alla bitar och innan skruvning något att fönsterkarmen.