Hur man gör gård dammen vatten blå

Hur man gör gård dammen vatten blå

Toningssystem vatten blå naturligt minskar mängden solljus som kommer in i din damm, att skapa optimala förhållanden, svalare vatten och enzymer som hjälper balansera din damm ekosystem. Dammen nyans förhindrar också att fotosyntesen, vilket innebär att alger inte kan bilda. I en färgade damm minskar stress i gården fisk, eftersom de ofta har ingen plats att gömma sig i en tydlig damm med direkt solljus.

Instruktioner

•Bestäm mängden blå nyans behövs för färg med att räkna ut den yta och djup av bevattnar du behandlar. Koncentrat belopp skiljer sig av märket, så hänvisar till instruktioner för specifika färgen du använder. Till exempel för ett varumärke, skulle du använda 1 gallon av färgton per hektar av yta, baserat på ett djup av 4 till 6 fötter.

•Använd färgton genom att hälla direkt i vattnet. Färgen kommer att spridas över hela dammen inom timmar och kommer att sprida naturligt.

•Forty-åtta timmar efter den ursprungliga ansökningen i mars, avgöra hur mycket nyans finns i vattnet. Enligt tillägget universitet i Ohio, detta kan göras genom att mäta hur långt ner en vägda vit objekt på ett snöre kan ses som den sänks ner i vattnet.

•Regularly bedöma hur mycket nyans finns i vattnet. Dessa värden bör alltid tas på samma plats och vid samma tidpunkt på dagen.

Tips & varningar

  • För att vara effektiv för växter och alger, nyans måste tillämpas i mars eller tidig April.Tints hindrar inte tillväxten av framväxande växter eller flytande blad växter.
  • Damm vatten som har varit tonade bör inte användas för konsumtion av människor.