Hur man gör ett Block & tackla för tunga väggar

Hur man gör ett Block & tackla för tunga väggar

Block och talja används ombord på fartyget för att hantera långt tyngre laster än en vägg. Om väggen är tunga, som en färdig vägg, kan den kräva mer än gun-tackla gjort av två block, alla med en enda skiva---den tekniska termen för en trissa--- eller ens ett tvåfaldigt Köp---två block med två skivor. Det kommer förmodligen kräva en trefaldig köp: två block av tre sheaves varje. Korrekt reeving block---den tekniska termen för att infoga rep genom ett block remskivor---trefaldiga inköp är en fortsättning av metoden för dubbel inköp.

Instruktioner

•Köra i slutet av repet genom en av yttersta remskivorna i block som ni föreslår att hänga ovanför väggen som ska flyttas, och som kommer att förbli stillastående.

•Reeve den rep slut genom en av yttersta remskivorna på blocket som kommer att knytas till väggen du vill flytta---i lös block--- och ta repet tillbaka till stillastående blocket. Reeve det genom mellersta remskivan i stillastående blocket och ta repet tillbaka till det flyttbara blocket.

•Reeve repet genom mitten REMTRANSMISSIONSUPPRIKTNING på lös blocket och ta i slutet av raden gång till stillastående blocket. Reeve repet genom återstående remskivan på stillastående blocket.

•Var den rep slut tillbaka till det flyttbara blocket. Reeve det genom återstående, yttersta remskivan och bär igen i slutet av raden stillastående blocket.

•När det är inga skivor kvar för att reeve på stillastående blocket, det finns en liten metall loop, en del av blocket, längst ned i stillastående blocket. Slips i slutet av repet till denna slinga. Fäst det flyttbara blocket på väggen och hänga stillastående blocket över lös blocket. Ett trefaldigt köp, typ av block och talja som använder två kvarter med tre skivor var, är maximal nytta när du startar hissen rakt upp.

Tips & varningar

  • Använd rep med en tillräckligt säker maxlast och blockerar av tillräcklig storlek för repet. Exempelvis som tre-strand nylon linje, som du hittar i en järnaffär eller marine utbudet hus, har en säker maxlast 2,520 pounds och kräver ett block som är åtta inches från toppen till botten.
  • Aldrig stå under en vikt som det är som lyfts. Om hissen ger en rad delar eller sätt, är resultaten ofta dödlig.