Hur man gör ett alkaliskt-baserade rengöringsmedel

Hur man gör ett alkaliskt-baserade rengöringsmedel

Alkaliskt rengöringsmedel är cleaners med ett pH-värde över 7, men rengöringsmedel som är starkt alkaliska har ett pH-värde över 11 och anses vara frätande. Tvätt soda är ett hushåll objekt tillgängliga i tvätt isle i din mataffär. Det är starkt alkaliska och fungerar mycket bra i rengöring av smuts och svåra fläckar. På grund av detta är det en vanlig ingrediens i hemgjord alkaliska-baserade rengöringsmedel. När du gör din cleaner, bära handskar och en ansiktsmask så du inte kommer i kontakt med städare eller andas in pulver.

Instruktioner

•Mix 2 msk av tvätt soda och 3 koppar hett vatten i en sprayflaska. Denna lösning Rengör effektivt windows. Du kan ersätta tvätt soda med borax, som är en måttlig alkaliska.

•Mix 1 tsk tvätt soda, 4 tsk borax och 1 tsk flytande diskmedel i en stor sprayflaska. Lägga till 4 koppar hett vatten, stänga locket och skaka väl tills pulver som löses upp. Detta är ett allrengöringsmedel rengöringsmedel som effektivt tar bort smuts från de flesta ytor. Alternativt kan ersätta tvätt soda med EPSOMSALT eller bakpulver för en mindre caustic renare.

•Mix 1 tsk tvätt soda med 1 gallon hett vatten i en hink att rengöra målade golv. Det tar också bort mögel på målade golv, enligt Michigan State University.