Hur man gör en stolpe stå upp

Inställning stolpar i marken för stängsel, tecken, strukturer eller andra landskapsskötsel projekt kan vara utmanande, beroende på jord och gräva djup, men en väl installerade stolpe erbjuder bestående fördelar. Ordentlig pole installation ger pole och allt kopplat till att bättre motstå effekterna av vind, gravitation och i kallare klimat, frost HIVA i marken. Viktiga aspekter av stolpe eller post installationen inkluderar gräva till rätt djup eller att göra boende när det krävs en grundare hål djup och noggrann och grundlig återfyllning med ett lämpligt material.

Instruktioner

•Dig ett hål efter hål grävare. Hålet bör vara minst halva längden av Polen eller post. Om betong kommer att läggas, bör hålet vara klockformade med botten av hålet större än toppen. Detta kommer att säkerställa att Polen inte kommer att tvingas uppåt när laterala tryck appliceras.

•Sätt Polen i mitten av hålet. Se till att det är i linje med andra polacker, lod och centrerad i hålet.

•Backfill hålet. Om jordart bort samtidigt gräva har en stor sand eller grus innehåll, är detta material lämplig för återfyllning. Undvika återfyllning med lera eller silt. Krossad, kantiga grus är en idealisk återfyllning material. Lägg till ca 5 inches av återfyllning i taget, tamp materialet för att komprimera den och kolla efter varje fyllning för att stången skall fortfarande plumb och rätt placerade.

•Stop återfyllning med grus eller jord när det finns endast några inches kvar i hålet, om inte utseendet på grus på yta önskas.

• Fyll upp några inches av hålet med matjord och lägga till vegetation, dekorativa stenar eller andra funktioner som önskas.

Tips & varningar

  • Betong kan vara lämpliga för inställningen stolpar eller inlägg när den önskade håldjupet inte kan nås eller under vissa omständigheter. Gräva ett bell-formade hål och låt inte betongen för att utöka eller ovanför marknivå.
  • Om stången är trä, kan inte placeras i djupt som är önskad och konkret inte kommer att användas, spika en träbit till botten av inlägget. Detta trä bit, även känd som en deadman, hjälper till att förankra stolpen.
  • När du använder en rund stång med olika storlek avslutar placera den större änden i marken.