Hur man gör en Spray flaska luftfräschare

Hur man gör en Spray flaska luftfräschare

Det är en bländande samling av spray-flaska luftrenare på marknaden idag. Vanligtvis de arbetar genom att maskera dåliga lukter, eller genom att servera en deodorizing agent som eliminerar obehagliga lukter. Dock tenderar de också att släppa konstgjorda och ibland skadliga gaser och kemikalier i luften, göra potentiella skador på vår hälsa och miljö. Eteriska oljor erbjuder en 100 procent naturlig substans för frisk luften i ditt hem. Vad mer, har dessa oljor bevisat för att behandla en rad sjukdomar och tillstånd. Du kan använda enskilda eteriska oljor som lavendel på egen hand, eller du kan blanda fyra till fem olika oljor för att skapa en unik doft och/eller producera en specifika fysiologiska, läkemedel eller känslomässiga förmån. Här är hur man gör en spray flaska luftfräschare:

Instruktioner

Välj och blanda din doft

•Blend lavendel, citron (eller orange) och eukalyptus eteriska oljor för en desinficerande luftfräschare spray.

•Välj citrus oljor som lime, citron, grapefrukt och mandarin att skapa en frisk, livlig atmosfär. Andra stimulerande eteriska oljor är pepparmynta och eukalyptus, som hjälpa rensa sinus problem, förkylningar och även huvudvärk.

•Välj ros, sandelträ, Jasmine eller sandelträ för en försiktigt upplyftande doft som är varken skarpa eller överdrivet uppfriskande.

•Välj kamomill eller ylang ylang eteriska oljor för en lugnande, lugnande doft som är perfekt för barnens sovrum. Vid sänggåendet, kan sådan en doft göra för en trevlig och diskret avsked till la-la-land.

•Rosemary, basilika och pepparmynta bidra till att främja en klar och alert sinne, öka koncentration och stimulera minnet. Använda dem i dina studier, eller några andra rum där du eller ditt barn göra dina läxor och utöka din kunskap. Pepparmynta är också en stor pick-me-up när man arbetar med mental trötthet.

Blanda din luftfräschare

•Measure eterisk olja eller oljor av ditt val i din sprayflaska. Tillsätt 8 till 10 droppar eterisk olja för varje 2 uns av vattnet som du använder.

•Shake flaskan att blanda ingredienserna väl.

•Shake väl före varje användning. Användning som behövs genom sprutning i luften.

• När inte i använda, förvara din växtbaserade-spray luftfräschare i en mörk plats, till exempel en garderob.

Tips & varningar

  • Det rekommenderas starkt att du inte smälter mer än fyra eller fem eteriska oljor för att skapa en doft. Du kan variera hur mycket av varje eterisk olja som passar din smak och ändamål.
  • Använd en glasflaska snarare än en plast, eftersom plasten kan förorena eteriska oljor om de förblir i kontakt med dem under en lång tid. Om du inte har en glas sprayflaska, sedan lagra din luftfräschare i en glasflaska eller annan behållare och överför bara en liten del i taget till plastflaska.
  • Det finns ett brett utbud av eteriska oljor på marknaden från specialitet leverantörer och hälsokostaffärer. De varierar också mycket i pris. Även den dyraste eteriska oljan kommer dock förhållandevis ekonomiskt att använda eftersom du bara behöver några droppar i taget.