Hur man gör en spaljé tipin med bambu för gurka

Hur man gör en spaljé tipin med bambu för gurka

När växer gurkorna (Cucumis sativus), blir installera en spaljé eller bur obligatoriskt att bistå och uppmuntra weighty vinrankorna under deras stigning därmed spara marken utrymme för andra växter eller grönsaker. Även om en mängd olika trellising alternativ är kommersiellt tillgängliga, gör din egen tipin spaljéer med bambu käppar eller stolpar för att spara pengar. Formad som en kåta, spaljé är enkel att bygga, ger rustik charm till webbplatsen plantering och ökar dess utseende.

Instruktioner

•Sätt i spetsen på en murslev eller stick i marken över önskad plantering webbplats och utvidga det runt för att bilda en 4 - till 5-mul-wide circle. Se till plats får fullt solljus exponering. Bilda fem jämnt fördelade märken längs cirkulära dispositionen.

•Measure och skär bambu stolpar ner till 7 fot med en såg. Form varje klipp direkt ovanför en nod att hålla regn vatten kommer in de ihåliga stolpar och skadar spaljé.

•Placera spetsen på en stång över en mark längs cirkulära dispositionen, något i en vinkel så det lutar lite inåt. Tryck stången att infoga dess nedre änden 8 inches i marken. Mound marken runt basen av Polen att skydda det på plats och hålla den från att falla.

•Tilldela en hjälpare att greppa stången på plats medan du upprepa proceduren för att infoga resterande polackerna under varumärkena. Vinkel polackerna som du infogar dem så att deras toppar träffa i mitten av cirkulär dispositionen.

•GRASP bambu stolpar nära toppen, 12 inches från deras tips och vind en längd av rep runt dem ordentligt. Tuck ändarna av repet över och under tråd runt polerna för att hålla den från att nysta upp.

•Weave en serie av rep runt polerna, fördelade 8 till 10 inches från varandra, start från översta repet gemensamt fram till ett par inches från marken. Wrap varje rep ordentligt runt en stolpe och väva det över och under intilliggande polackerna tills du når den samma Polen. Dra linan spänd att hålla den från hängande under tyngden av gurka vinrankorna under sin uppstigning. Säkra repet till Polen och avskurna överskjutande längd med sax eller en vass kniv.

Tips & varningar

  • Spraya den valda platsen där du vill installera spaljé med vatten förväg att göra det genomförbart.
  • För en långvarig tipin spaljé, wrap galvaniserade stål eller koppar att gå samman och polackerna. Täcka längderna av binder med rep.