Hur man gör en Rock uteplats

Hur man gör en Rock uteplats

När det gäller att bygga en uteplats, finns det flera sätt att ta itu med jobbet. Du kan lägga ett konkret slab eller använda stenar för att skapa en distinkt uteplats design. En av de enklare sätten att skapa en trädgård uteplats är genom att lägga sten i en sand säng. Detta kan du skapa en naturlig look utan murbruk och cement. Valet av rock är upp till dig. Du kan använda stenar som är alla samma storlek och lägg dem i en enhetlig design eller du kan få olika storlekar och former och skapa ett unikt mönster.

Instruktioner

•Använd ett måttband att lägga ut måtten för den föreslagna uteplatsen. Om du skapar en kvadratiska eller rektangulära uteplats, placera en träpåle i marken för att markera varje hörn. Sedan knyta varje spel med snöre. Om du skapar en uteplats med en rund form, använda en burk med vit sprayfärg för att markera dimensionerna på marken.

•BEGIN utgräva området som du har utsett. Använd en spade och spade för att ta bort sod. Gräva ner minst sex inches. Detta gör att du kan göra en bas av fyra inches av grus och minst två inches av sand. Om stenarna du använder för uteplatsen är tjockare än 2 inches, gräva hål djupare och lägga till mer sand.

•När alla sod och gräs tas bort, häll grus i hålet. Se till att hela området är täckt. Platta till ytan med hjälp av en spade och stampande grus tills det är tätt packade.

•Ta en rulle av landskapet tyg och täcka grus. Du kan behöva använda flera bitar av tyg för att täcka hela utrymmet. Klipp tyget för att passa och överlappar varandra varje bit tyg av minst sex inches. Med landskapet tyg kommer att se till att ogräset inte peta genom grus och växa mellan uteplats stenarna.

•Pour de två inches av sand över tyget. Om din stenar är tjockare än två inches, häll i mer sand. Se till att du har rätt mängd sand, placera en två-tums tjock bit av virke i mitten av utrymmet. När timmer täcks något, vet du att du har rätt mängd sand.

•Ta bort timmer och blöter ner sandbädden med hjälp av en trädgårdsslang. Skölj inte området. Bara lätt dimma den för att få det fuktigt. Platta sedan ut området med lappa av virke som en avdragare.

•Decide placering av klipporna. Du kan lägga ut stenar på gräset bredvid det utgrävda området. Sätta dem ihop som ett pussel att se om de passar i sandbädden. När du är nöjd med placeringen, börja flytta stenar från gården till sandbädden.

•Tryck klippor i sandbädden. Använd sedan en gummiklubba försiktigt pund stenar på plats. Använda en rätskiva för att kontrollera klipporna är nivå. Om de inte är med varandra, addera eller subtrahera sand nedanför klipporna tills de är.

•Yta bort genom att sprida sand över hela rock uteplatsen. Använda en kvast för att sopa sand in i sprickor mellan stenar. Spraya lätt mer vatten över området för att hjälpa kompakt sanden mellan klipporna.

Tips & varningar

  • Om du tycker att många av dina stenar har ojämn toppar eller bottnar, inte panik. Inte alla stenar kommer i enhetliga former eller djup. För att få en jämn och jämn yta, bara leka med inställning av stenarna i sandbädden. Om vissa av klipporna är högre än andra stenar i sängen, ta bort dessa klippor och gräva upp en del av sanden. Placera sedan vagga bakåt tills det är även med dess närliggande klippor. Du kan göra samma sak med stenar som är lägre. Ta klippa ut och lägga till mer sand under den. Sedan pundet den i sandbädden med en gummiklubba tills den är jämn.