Hur man gör en metall punkt konformad

Hur man gör en metall punkt konformad

Bygga en metall kon från plåt kan producera en mångsidig och flexibel objekt. En metall kon kan användas för enkla och komplexa program. En kunde användas till att täcka ett tak-VVS rökkanalen chase, t.ex. Eller en skulle kunna användas som en komponent i en evaporativ vattenfiltrering. Vad någonsin behovet, tillverkning av metall konen är enkel.

Instruktioner

•Kapa bladet metal i en fyrkantig tillräckligt stor nog att rymma radien av din kon.

•Sätt torget plåt på ett trä shop bord. Driva en spik i mitten av bladet. Fäst en sträng centrerad spiken; strängen ska vara av samma längd som önskad radie. Rita omkretsen av radien på blad med en fine-punkt permanent spritpenna. Dra en rak linje från radien till mitten av bladet. Dra en andra raka linje från mittpunkten ut omkrets vinkel i förhållande till den andra raka linjen som står i proportion till önskad konisk vinkel.

•Använd jiggen såg, klipp omkrets och raka linjer.

•Ø en serie hål i rak linje med en borr av lika diameter till nitar som används för att fästa de koniska vinklarna tillsammans. Hålen måste vara ekvidistant botten av radien, mönstret borras i ena sidan på exakt mönster borras på den andra.

•Jämna den förborrade hål för riveten. Bladet kommer att stiga in i en konisk position när du anpassa hålen. Nit de två sidorna av konen tillsammans med nitar och riveten pistol.