Hur man gör en Lime tvätt på terrakotta tegel på min härd

Hur man gör en Lime tvätt på terrakotta tegel på min härd

Bevara och skydda terrakotta tegel i din härd genom att ge den en slamfärg. Lime är tillverkad av burning kalciumkarbonat, som efterlämnar kalciumoxid. Historiskt användes i mortel och i färger. Under bostadsboomen efter andra världskriget ersättas cement produkter kalk eftersom lime tar längre tid att bota än cement. Lime anses dock eco-vänlig och andas eftersom det inte svälls i fukt. Detta gör slamfärg idealisk för porösa material, såsom terrakotta tegel. Att härden att helt bota om det nybyggda innan detta projekt.

Instruktioner

•Hållare terrakotta tegel i din härd med en tråd borste för att förbereda ytan för slamfärg. Släta ytor, särskilt terrakotta, behöver detta viktiga steg så kalk kan ansluta sig till materialet. En stålborste tar också bort eventuellt skräp.

•Torka borstad terrakotta tegel med en mjuk trasa för att ta bort någon damm eller partiklar. Spraya tegelstenar med vatten med hjälp av en imma sprayflaska för att väta ytan. En lätt fuktad yta är idealisk för lime tvätten.

• Använd handskar, gamla kläder och glasögon före blandning av slamfärg. Det är starkt frätande på huden. Blanda ihop en 25-lb. påse med släckt kalk och 15.5 gallons av vatten i ett stort tråg med en elektrisk paddel omrörare. Detta kan kopplas till vanliga borrar. Blanda slamfärg tills kalk är upphängd i vattnet.

•DIP en slamfärg borsta i smeten och applicera ett tunt lager på tegelstenar i ens upp, ner och diagonala linjer. Om du inte hittar en slamfärg pensel, Använd en 2-tums bred mjuk borste för jobbet. Slamfärg visas genomskinliga och blir ogenomskinlig när det torkar.

•Hållare på fem fler tunna lager av slamfärg. Vänta ca 30 minuter eller tills slamfärg pälsen ser ogenomskinlig innan du lägger nästa pälsen.

Tips & varningar

  • En slamfärg är vanligtvis en 20 del blandning av kalk till 80 delar vatten. Detta projekt kan ungefär 1,000 kvadratfot tvättlösning. Justera din mix efter dina behov.
  • Slamfärg kan även sprayas på, men det kan vara stökigare.
  • Låg en presenning eller en droppe trasa runt härden att skydda golvet.
  • Alltid bära skyddsutrustning när man arbetar med kalk. Om huden kommer i kontakt med kalk, spola huden noggrant med ättika utspädd med vatten för att förhindra att bränna den.