Hur man gör en hjärtformad blomma säng

Hur man gör en hjärtformad blomma säng

Blomrabatter skapa områden av färg och konsistens i ett landskap, och de kan öka Fastighetens värde--särskilt om dina framtida köpare är romantiker och rabatt bara råkar vara i form av ett hjärta. Även om inte en traditionell form i landskapet, lägger en hjärtformad blomsterrabatt en touch av romantik och fantasier till din trädgård, ger det mer personlighet. Den sängen läge kommer att direkt påverka plantans tillväxt. Därför anser de kulturella behoven av önskad blomma sorter innan du väljer en plats. Skapa en ny rabatt, oavsett formen, kräver noggrann planering, uppmärksamhet på detaljer och arbeta.

Instruktioner

•Välj en plana del av marken som tar emot 6 till 8 timmars solljus om du vill plantera sun-älskande växtsorter eller mindre än 4 timmars solljus om du vill skapa en skugga trädgård. Gräva ett 1-fot djupt hål i marken med en trädgårds spade, positionering i hålet i mitten av det markerade området.

• Fyll slangen full av vatten från en trädgårdsslang. Vänta för vattnet att rinna in i smutsa fullständigt, lämnar hålet tom. Fyll hålet full med vatten en gång. In en linjal i hålet och noterar djupet på vattnet. Lämna hål i 15 minuter.

•Sätt på linjalen i hålet igen, konstaterar djupet på vattnet. Subtrahera denna mätning från den första mätningen att fastställa skillnaden i vattennivån. Multiplicera skillnaden med fyra för att bestämma hur många inches av vatten kommer att rinna av i en timme. Till exempel om den första mätningen 12 inches och andra mätningen 11 inches, subtrahera sedan 11 från 12 till få 1. Multiplicera 1 av 4 för att få 4, antal inches av vatten som kommer att rinna in i smutsa per timme. Välj ett nytt område om ditt resultat är lika med mindre än 1 tum, ett tecken på dålig dränering, eller mer än 6 tum, ett tecken på överskott dränering.

•Water den valda platsen med en trädgårdsslang, fukta jorden till ett djup av 6 inches. Lämna plats för att sitta i 2 dagar, vilket gör att vattnet att mjuka upp marken.

•Lay en trädgård slang eller ett rep på webbplatsen, placera den runt det valda området för trädgård säng. Ett rep är allmänt lättare än en slang att manövrera i en form. Justera dispositionen av slang eller linan att mode ett hjärta form, vilket gör det till önskad storlek. Spraya en linje av sprayfärg på marken utanför ytterkanten av hjärtat, markera formen på marken.

•Sätt bladet av en halvmåne Kantskärare ovanpå helst runt hjärtats kontur. Stämpla ner på toppen av den kantverk bladet att skära i marken genom någon gräs eller annat växtmaterial. Skära ner till ett djup av 3 till 6 inches. Upprepa denna process att klippa hela hjärtats ytterkanten.

•Kapa horisontella linjer över hjärtat med kantverk, dela upp gräset i parallella remsor. Utrymme enskilda linjer 12 inches isär.

•Sätt i slutet av en spade under ena änden av en remsa av sod ligger inom hjärtat. Driva spaden horisontellt över remsan för att klippa gräset från marken, att hålla sina blad två inches under gräset yta. Rulla upp sod remsan och flytta den från hjärtats inre. Upprepa denna process för att klippa och ta bort allt gräs från inne i hjärtat.

•Sätt den spade spets i marken när som helst på hjärtats omkrets. Placera spaden så att dess baksidan vetter mot marken utanför hjärtat och dess inre yta ansikten mot hjärtats center. Gräva ner till ett djup av 6 inches, ta bort jorden. Upprepa denna process ytterkanten hjärtats hela skapa ett dike för landskap kantning.

•Unroll flexibel landskap kantning. Placera den i diket dispositionen hjärtats omkrets. Placera kantning så att dess platt kant sitter mot yttre vertikala kanten av diket och v-formad vik längs den nedre kanten vetter mot hjärtats inre. Se till att kantning topp, rundade kant sitter 1/2-tums ovanför markytan.

•Kapa vertikalt genom kantning med en mattkniv ta bort bort någon extra längd. Gå till kantning öppna ändar samman genom att trycka hälften av en kantning connector röret in i varje ände hollow-centrerad rundade kanten.

•Styr en kantning stake eller häfta genom v-formade nederkanten av kantning och in i smutsa väggen i diket med en hammare. Placera insatsen eller häfta i 45 graders vinkel. Upprepa processen varje 3 till 4 fötter längs hela längden av kantning.

• Fyll diket längs insidan av kantning med jord. Tamp smutsa mot kantning för extra stöd.

•Spread 2 - till 4-tums lager kompost över smutsa inuti hjärtats omkrets. Blanda komposten in i topp 10 till 12 tum jord med en rototiller eller trädgård gaffel. Släta jordytan med en kratta.

Tips & varningar

  • Testa marken innan du lägger till komposten. Lägga till eventuella rekommenderade ändringar tillsammans med komposten.
  • Meddela din lokala allmännyttiga företag innan grävning, tillåter dem att komma och markera alla begravda verktyget rader position.
  • Använda en sod fräs ta bort gräs från det markerade området om hjärtats bredd och längd är lika med mer än 3 till 5 fot för att förhindra skada orsakas av överskott stam och att påskynda processen.
  • Använda handskar när gräva eller arbetar i jorden att förhindra eventuella blåsor eller andra skador på händerna och för att förhindra eventuell smitta från patogener i marken.
  • Kontrollera att form och placering av hjärtats perimetern visas korrekt innan gräva.