Hur man gör en falsk Roman Shade

Hur man gör en falsk Roman Shade

Falska romerska nyanser replikera utseendet på riktiga romerska fönster nyanser, men pseudo Roman nyanser är fasta i position medan faktiska Roman nyanser kan fällas upp och ner. Tänk på en falsk Roman skugga som mer av en fönster topper eller kappa i funktion. Skuggan fortfarande styr genomträngningen av ljus in i rummet och bidrar till den övergripande inredningen. Att göra en falsk romerska nyans är enklare än att göra en riktig romersk nyans, och den slutliga effekten fortfarande ser förvånansvärt luxe och dyrt.

Instruktioner

•Measure bredd på fönstret i fönsterkarmen. Har en järnaffär skära en 1-av-1-tums styrelse (batten) till denna längd. Håll batten botten inuti planet av listerna längst upp i fönstret. Skruva batten i undersidan av övre fönsterkarmen med 1 1/2-tums skruvar och en skruvmejsel. Placera en skruv nära ände av batten och fördela 2-3 mer jämnt över botten av styrelsen så att det är säkert.

•Lägg till 1 tum till mätningen av fönsterbredd. Mäta höjden på fönstret i övre och nedre ramen och lägga till 4 inches. Klipp din huvudsakliga skugga tyg och foder tyg till denna dimension. Skär trä pluggen med bredden på tyget mindre 2 inches.

•Placera finish tyget och liner tyg med kanter tillsammans. Sömmen ner varje långsida och över en kort sida med en 1/2-tums sömsmån. Trimma sömsmånerna på hörnen, försiktigt så att inte skära igenom den faktiska söm. Vänd till tyg höger ut och järn din sömmar platt.

•Fold sista öppna kanten under 1/4 tum mot tillbaka fodertyg, därefter över en annan 1/4 tum att dölja de råa kanterna. Sy så nära kanten av den övre luckan som möjligt för att skapa en smal fåll. Aktivera denna kant under 1 1/2 inches mer mot baksidan av färdiga skugga att skapa en ficka. Fästa på stora skuggan. Sy längs toppen av vikningen för att skapa en ficka. Infoga pluggen i fickan och hand sy ändarna stängd.

•Measure bredd skuggan och skär krok och ögla tejp till denna längd. Tryck på den krok delen av bandet till batten övre främre kant. PIN-loop portion av bandet 1/4 tum från överkanten tillbaka av skugga. Bifoga det genom sömnad två parallella sömmar 1/4-tums isär för ett säkert grepp.

•Placera skugga nedåt på ett bord. Åtgärd 8 inches från pluggen. Markera avståndet med skrädderi krita, en mark på varje sida av skugga, och sedan rita en vågrät linje över som gör de märkning uppfyller. Måttet 8 inches från denna linje och upprepa markeringarna. Fortsätta märkning varje 8 inches till toppen av skuggan.

•Measure 2 inches i från varje sida längs den nedersta raden, en närmast pluggen. Markera med skräddaren krita. Gör ytterligare märken längs linjen jämnt tvärs över skuggan, varje 4 till 6 inches. Trä en nål med knapphål tråd. Dubbel tråd och Knut nära de lösa ändarna. Sy genom din första märket till vänster. Lyft din pluggen och få din första vågräta linje upp till inom 1/4 tum av nästa rad ovan. Sy genom den andra raden på varumärket som motsvarar till den vertikalt över den första som du sytt genom nedan. Se till att fånga både tyg och foder med dina stygn. Lyfta pluggen och den andra raden till inom 1/4 tum av din tredje raden. Sömmen genom märket på den tredje raden som motsvarar vertikalt markerar du har redan sytt genom nedan. Fortsätta till toppen av drapera. Upprepa dina stygn genom varje lodrät linje av märken. Din skugga ska vik horisontellt på varje stygn att skapa vad ut veck på framsidan.

•Sätt din färdiga nyans till batten ombord genom att trycka på kroken och slinga band tillsammans.

Tips & varningar

  • Använd en kraftig tråd för din tackel stygn om knapphålet tråden inte är tillgängliga. vikta skugga kan vara tung.