Hur man gör en enkel jordkällare

Hur man gör en enkel jordkällare

Roten källare har använts i århundraden för att lagra skördade frukter och grönsaker. Hålls vid en konstant sval temperatur, mörkret och fuktighet på underjordsförvar arbetade som en föregångare till det moderna kylskåpet, att hålla livsmedel fräscha i veckor eller månader. Njut av en ny popularitet, kan roten källare variera från dyrt, till exempel gräva ett rum under marken, Billigt och enkelt metoder, som att skapa en liten version med en enkel trä eller metall soptunna.

Instruktioner

•Välj ett område av gården som är väldränerad och inte utsatts för stående vatten. grönsaker kommer att ruttna snabbt om omgiven av konstant fukt.

•Measure omkrets och längd av soptunna eller fat. Markera ett område på marken som är ungefär tre inches bredare än soptunnan med sprayfärg.

•Dig ett hål för soptunna eller fat med en spade. Ta bort tillräckligt smuts som lagring behållaren ska glida lätt i hålet. Gräva djupt nog för att tillåta alla men upp fyra inches av behållaren vara i hålet.

•Skapa ett dike eller dike runt toppen av behållaren lagring av högar eller några av bort smuts runt utstickande soptunna eller fat. Pack smuts tätt och lagret mer ovanpå det, så att den resulterande högen är flera inches högre än behållare läppen. Skapa en dal på vardera sidan av behållaren genom att bygga en kortare smuts vägg flera inches bort från den första högen; Detta gör vatten till förbifartsleden behållaren och avledas på andra ställen på gården.

•Sätt den önskade grönsaker eller frukter i polyetylenpåsar, skära små slitsar i varje för ventilation. placera den grönsaker eller frukter i behållaren för lagring. Täck kärlet med lock, se till att det är förseglad tätt för att undvika eventuella vattenavrinning.

•Täcka locket med 6 till 12 inches av kompost eller halm för isolering. Placera plast presenning över ekologiska beläggningen att hjälpa att vattenavrinning. Omslaget kommer också att hålla behållarens temperatur cool.

Tips & varningar

  • Undvik att öppna locket jordkällare mer än nödvändigt; grönsaker kommer att reagera på ljus genom att stänga av skott.
  • Vara försiktig med att skapa en vallgrav runt lagring behållaren när bygga vatten-avleda högen och muren runt den. Tanken är inte att fånga vatten i en cirkel runt toppen av behållaren, men att hålla den från tillkommer på detta sätt.