Hur man gör en dekorativ damm med vattenfall

Hur man gör en dekorativ damm med vattenfall

En dekorativ damm kan vara den perfekta mittpunkten till en trädgård. Inte bara är en damm perfekt för avkoppling, men det lockar små djur till din fastighet. Installera ett vattenfall med en pump i din dekorativa damm sedan flyttar vatten undviker de stående-vatten frågor som uppmuntrar myggor. Lägga till ett vattenfall är enkelt och tar bara några dagar. Kostnaden beror på inköp av rock att omge dammen, som inte kommer att behövas om du har rock på din egendom.

Instruktioner

•Välj en plats för din damm och ta bort alla blommor eller växter från området. Lägg ut en trädgård att bilda konturerna av dammen.

•Dig ner 3 inches i en 1-fot-wide ring runt utsidan av dammen gränsen att skapa sten gränsen hyllan. Gräva ner 8 inches i en 1-fot-wide ring längs insidan av damm gränsen för att skapa en liten undervattens hylla för vattenväxter. Don & rsquo; t gräva denna hylla i någon plats där du don & rsquo; t plan att placera växter. Avsluta gräva i mitten av dammen till ett djup av minst 18 inches.

•Lay 2 x 4 över dammen och plats nivån ovanpå den. Rotera 2 x 4 runt dammen och justera höjden på damm & rsquo; s kanterna så att de är nivå och även.

•Täcka botten av dammen och avsatser med en 1-tums lager av mason & rsquo; s sand. Sprida Geotextil tyg på botten och väggarna i dammen för att skydda Gummiisolering. Ta bort rötter eller stenar som sticker genom sanden som kan punktera liner.

•Inköpt eller skära en liner så att det är ca 4 fot längre och bredare än dammen. Placera ena sidan av liner ca 1 fot över kanten av damm och placera stenarna på den för att hålla ner. Tryck ner på liner längs sidorna av dammen och sedan botten. Arbeta dig runt hela dammen, trycka ner liner. Minimera veck eller veck.

•Dig en liten trench från kanten av den djupaste delen av dammen till den närmaste eluttag. Klipp ut en bit av PVC-rör med längden av diket och tråd pumpen & rsquo; s nätsladden genom PVC röret. Begrava den PVC och back-fylla diket med smuts.

•Fyll dammen med vatten från en trädgårdsslang. Eftersom du fyller dammen, dra på liner att hålla den spända.

•Anslut pump slangen till pumpen och placera den i den djupaste delen av dammen.

•Sätt i ett lager av stora, platta stenar runt kanten av rock avsatsen. Fortsätta med en andra och tredje lagret tills alla plast slemhinnan är dold. I ena änden av damm, stapla stenar för att göra en kulle ca 18-inches hög för vattenfall.

•Wind slangen från pumpen genom klipporna, med hjälp av stenar för att säkra det utan att krossa den. Slangen bör hamna på toppen av högen. Använda mindre stenar för att dölja slangen från vyn. Pumpen ansluts via en GFCI (marken-fel krets brytaren) utlopp. Justera slangen tills vattnet faller naturligt och tillbaka till dammen.

•Placera växter och blommor i och runt din damm att slutföra utseende du önskar.