Hur man gör en bastu spis

Hur man gör en bastu spis

Bastun har använts av skandinaviska folk i generationer att tvätta sig och koppla av. De primära delarna av bastu är en värmekälla, byggnaden och ånga. Även de enskilda delarna kan verka enkelt, kan bygga dessa delar som en snussats projekt vara utmanande. Ugn eller spis är hjärtat och själen i bastun och det bränner traditionellt ved för att värma bastun och ånga. Eftersom kaminen måste vara vattentätt att producera ånga, det kan göras med skrot och bärgats material med lite tid och pengar.

Instruktioner

• Knappen till detta projekt är att hitta en heavy gauge cylinder. En gammaldags varmvatten panna är perfekt för denna ansökan och ofta kan räddas från skräp varv. När upphandlas, måste cylindern skäras i hälften att producera vad som ser ut som en stor, öppnade kan. Ett sätt att göra detta är att använda en borr för att skära en serie hål runt cylindern.

•Weld ett blad av stål över framsidan av halv cylinder och använda fler ark att boxas i de andra tre sidorna producerar en låda med en halv cylinder nästlade inuti.

•Kapa ett cirkulärt hål i toppen av cylindern och ett fyrkantigt hål i fronten. Det runda hålet kommer att användas för skorstenen och front, fyrkantigt hål för dörren.

•Installera prefabricerade dörren på framsidan av lådan med hjälp av tunga bultar och muttrar. Installera skorstenen till toppen av cylindern.

• Fyll rutan med fältet stenar så att cylindern är inte längre ses. Dessa stenar kommer värme från vedbrasa i cylindern.

•Installera nybyggda ugnen i bastu bygga så att dörren är utanför. Stoke det med en varm eld, kasta vatten på fältet stenar och njuta av.

Tips & varningar

  • De flesta av dessa material kan tas tillvara från yards salvage. Fältet stenar är också lätt tillgänglig och ofta avsatt på gårdar.
  • Första gången kaminen används elden bör brännas mycket hett och mycket lång tid att se till att fältet stenarna inte explodera från fukt inuti. Wire kan vävas överst på stenarna för att ytterligare minska risken för rock skärvor som flyger ut.