Hur man gör en 12 15 fots skjul

Du kan göra en gräsmatta eller friggebod vilken storlek du vill ha, huvudsakligen beroende på hur du ska använda det och vad du lagrar i den. Den grundläggande konstruktionen är densamma, oavsett om det är en 6-mul-square trädgårdsskjul eller en 12-fot-med-15-foot byggnad som kan lagra trädgårdstraktorer, förnödenheter och andra stora föremål och material. Börja med att kontrollera lokala förordningar. de flesta samhällen kräver bygglov för ett skjul som är större än 100 kvadratfot. Kontrollera också för underground utilities, overhead makt eller kommunikation linjer som kan vara i vägen.

Instruktioner

•Rake området skjulet klart alla löv eller andra skräp och slät och nivå så mycket som möjligt. Kontrollera dräneringen; undvika några platser där vatten rinner under ett regn och vara säker på att marken sluttar bort från Boden i alla riktningar. Testa marken. undvika någon som har fyllningsmaterial, grötig eller mycket sandig och instabil.

•Build en 12-fot av 15 fot kontur 2-av-4-tums inramning virke för att fungera som en guide för betongblock bryggor. Göra ändarna 12 fot bred. skär med en cirkelsåg till 14 fot 9 tum för sidorna. Spika dem till en rektangel med en hammare och inramning naglar. Använd en framer torget square hörnen, sedan kolla genom att mäta med ett måttband från hörn till hörn och justera ramens tills de diagonalerna är lika.

•Lay form på skjul plats i önskad position. Låg en lång bräda med en 4-fots nivå på det över formen och justera marken tills det är nivå i alla riktningar. Låg tre rader med 4-tums tjock fast betongblock i form, ett kvarter i varje hörn, en i mitten av varje vägg och ytterligare två i varje rad, med centrerar 24 inches i från slutet av formuläret. Placera blocken på längden i linje med den långa sidan av formuläret.

•Level block med lång board och nivå. justera marken under dem tills de är nivå i alla riktningar. Skär 16-fot 4-av-4-tums strålar med en cirkelsåg till 15 fot lång och lägg dem ovanpå block. Sätta balkar i mitten av blocken. Kontrollera varje bom för nivå, både på längden och över Boden.

•Ta bort ramen och installera 2-av-4-tums reglarna innanför längden på ramen. Skär 2-av-4-11 fot 9 tum som passar i de side band. Använd reglar galgar, metallfästena fäst banden sida för att hålla reglarna. Space bjälklag 24 inches från framsidan av Boden; det sista reglar utrymmet blir mindre än 24 inches till slutet bandet.

•Ställ in ramen på block och tånagel reglarna till balkar med inramning nails driven diagonalt med en hammare. Täcka ramen med 3/4-inch plywood för en våning, med övre kornet går över reglarna. Använda tre 4-av-8-fots paneler, omväxlande sömmar--två paneler flush med främre vägg, den tredje jäms med den baksida väggen-- och skär andra paneler för att fylla luckorna i ändarna. Skydda golv med 1 1/2-tums spik till takstolarna.

•Build slutet väggar med 12 fot 2-av-4 för topp och botten och väggar med topp och botten pläterar skära till 14 fot 5 tum (för att möjliggöra för slutet väggar). Gör rektangulära väggen ramar först med topp och botten pläterar och slutet dubbar, torget de hörn, Lägg sedan till invändig reglarna fördelade på center 16 inches isär. De sista sidan dubbarna kommer att vara mindre än 16-tums utrymmen.

•Frame en dörr i ena änden vägg. Spika en 2-av-6-tums huvud styrelse mellan två dubbar på höjden för en pre hängd dörr. Nivå att huvudet och fäst det med naglar genom dubbar. Skär två dubbar för att passa mellan undersidan av huvudet och bottenplattan och nail de till huvudet och utsidan reglarna. Installera kort dubbar 16 inches isär mellan toppen av huvudet och väggen topplattan. Använd en ömsesidig såg för att skära ut bottenplattan i dörröppningen.

•Erect väggarna en i taget. Ange varje vägg plumb, med en nivå, och spänna det med 2-av-4 spikade dubbar och stakes i marken. Säkert väggarna en gång lod med inramning naglar genom botten pläterar in i golv bjälklag och band och nail corner dubbar tillsammans. Knyt väggarna tillsammans med cap bräder ovanpå väggen plattorna. Använda 16-fot styrelser på sidoväggarna, överlappar slutet väggarna och styrelser klipp till 11 fot 5 inches på slutet väggarna.

•Se takstolar av skärande takbjälkar, säkra topparna med bogveck, trä eller metall plattor som överlappar lederna och korsa slipsen, horisontella klammerparenteserna mellan takstolarna under toppen. Skär takstolarna till en 4/12 pitch, ett tak som stiger 4 inches per fot, med hjälp av en vinkelhake. Sätta punkten på torget på botten av en 2-gånger-4 med 4-tums-märket på tunna tungan och 12-tums varumärket på det breda bladet på toppen av styrelsen. Markera vinkeln i slutet för en topp eller lod skär.

•Measure 75 3/4 inches ner rafter från lod skär. Använda torget att rita en linje 1 tum upp till rafter då, sedan åtgärd 3 1/2 inches tillbaka upp från botten av den linjen och rita en triangel som förbinder denna punkt med toppen av raden. Lägga till en fot för en överhäng och mark en vinkel omvänd av lod skär genom punkten av torget på toppen av styrelsen. Skär alla dessa vinklar med en cirkelsåg, sedan använda det som ett mönster för att skära 16 takstolarna för att göra åtta takstolar.

•Lay takstolarna på en uppfart eller annan plan yta, ett par i taget. Sammanställt de plumb nedskärningarna spola så de bildar en korrekt vinkel mot sidoväggarna; Mät mellan triangeln skårorna att testa detta. Fäst toppen med en trä eller metall gren (en triangulär bit) överlappande toppen. Skär en 2-gånger-4 med vinklade ändar att passa mellan takstolarna och säkra att varje bjälke med kilar. Vänd på fackverket och Lägg kilar på alla fogar på andra sidan. Göra åtta takstolar.

•Lift takstolar på taket, en i taget, börjar på baksidan. Ange fackverket lod med en nivå och spika den till väggen på varje sida genom triangeln med punkt. Sätta en andra takstol i andra änden av taket, sedan lägga till takstolar i mellan, fördelade 24 inches isär; senaste fackverket kommer att vara mindre än 24 inches till slutet. Säkra takstolar med väggarna och orkanen klipp, metallfästena som överlappar fackverket takstolarna och väggen kepsar och är spikade till båda styrelserna.

•Placera 1/2-tums oriented strand board trall på takstolar, arbetar längst ned på varje sida till toppen. Skär OSB på toppen med en cirkelsåg; skär en panel först och låt den andra övre panelen överlappar andra styrelsen. Spika OSB till takstolar med 1 1/2 - inch galvaniserad spik.

•Spread tak skyla över OSB och häfta det på plats med en konstruktion häftapparat. Sprida ett ark om du vill överlappa tak topp, fäst på varje sida. Klapperstensstranden taket med tre-fliken sammansättning bältros. Skär flikarna av en uppsättning bältros med en mattkniv eller stora saxen och spika dem längst ner på varje sida av taket med snittet hamnar och färdiga slutet något över sidan av OSB. Överlappa bältros enligt tillverkarens anvisningar till toppen och installera cap bältros på toppen, överlappande tak leden för att täta den.

•Sheath fyrana väggar med trä bordläggning, överlappande FJÄLLPANEL eller not och spont rangerbangård. De flesta andra kommer i 16-fots längder. Skär styrelser för att täcka 15-foot sidoväggar med solid plankor. Skär plankor som behövs för att passa slutet väggarna och runt i dörrkarmen. Diagonalen skära till slida gaveln ändarna på varje sida; mäta dessa plankor individuellt för att säkerställa vinklar är korrekta.

•Trimma vägg hörn och den sidan och gaveln vinkel tak leder 1-av-4-tums trä trim; överlappning i hörnet styrelserna på kanterna för att göra en stram hörnet. Installera en pre hängd dörr i grov ram. Ställ dörren på plats, torget och nivå den med avsmalnande trä shims och säkra dörrkarmen på grov ramen med långa skruvar driven med en skruv pistol genom sidor och topp. Trim dörren med 1-av-4, sneda antingen överst eller med sidan trim skär torget med en topp styrelse över dem.