Hur man gör basilika växer snabbare

Hur man gör basilika växer snabbare

Snabbare växande cykeln av basilika genom att skapa en miljö där växten trivs. Basilika, en ört från familjen är en växt som du kan växa i eller utanför beroende på väderförhållandena i ditt område. Medan växten trivs inomhus i ett soligt fönster, kan du också starta fröna inuti på vårvintern och flytta plantan utomhus när vädret värmer i slutet av våren. Anläggningen kommer att fortsätta att växa snabbt när tillräckligt ljus, vatten och gödningsmedel.

Instruktioner

•Moisten utsäde-börjar jorden med vatten så det känns som en fuktig svamp att främja fröet grobarhet och tillväxt. Lägg till den fuktig jorden i en 2-tums diameter behållare med dräneringshål i botten.

•Sprinkle basilika frön på marken så de är fördelade om 1/2-tums apart. Strö över en 1/4-tum-skikt av utsäde-start jord över fröna. Lämna marken lös ovanpå fröna så de unga plantorna kan gro snabbt genom marken.

•Täcka behållaren med en bit av klar plast wrap att skapa ett växthus miljö som går det snabbar groning.

•Flytta växande behållarna till en soliga området och ta bort plasten som täcker en gång skott pop genom marken. Dimma i jorden som det börjar att torka för att ge fukt för snabb tillväxt.

•Använd en flytande krukväxt gödselmedel blandad med halv styrka när bladen är om 1-tums-tall att stimulera stark och snabb tillväxt. Upprepa programmet gödselmedel varannan vecka.

•Thin basilika groddar av snipping av svag eller trångt groddar på markytan att begränsa konkurrensen för solljus, vatten och näringsämnen för snabb växters tillväxt.

•Pinch av toppen lång basilika växter när de når 6 till 8 inches tall. Detta främjar gren tillväxt för en kompakt anläggning som producerar många basilikablad.