Hur man gödsla druvor

Hur man gödsla druvor

Druvorna är i allmänhet inte tunga mataren. Mängden gödselmedel som behövs beror på vilken typ av vinrankor och vilken typ av jord där vinrankan planteras. Följer de allmänna reglerna för gödsling för de flesta druvor, men om du har problem med vinstockar, blad eller frukter, kontakta ditt lokala förlängning kontor och fråga om jord slumpvis provning. Välskött och gödslade vinrankor producerar frukt för upp till 40 år.

Instruktioner

•Använd 4 uns av 10-10-10 gödselmedel i ett band bildar en 18-tum-diameter cirkel runt basen av en nyplanterade grapevine, att hålla gödselmedlet minst 6 inches från stammen. Vatten bra för att blöta gödselmedel i marken. Plantering bör ske i April eller början av maj.

•Upprepa ansökan var sjätte vecka via juni i områden som har tidig fryser eller början av juli i sydligare platser. Dessa program är för det första växande.

•Spread £ 1 av gödselmedel per vinstock jämnt till marken tidigt på våren andra växande och 1.5 pounds under det tredje året och därefter. Öka diameter av 2 inches samtidigt öka utrymmet mellan gödselmedlet och bålen 2 inches. Detta beror på att få tjockare stammen och rötterna sprider sig längre från stammen.

•Sprinkle 2-4 uns Epsom salter på mark per vinstocken för de första tre åren och 4 till 6 ounces per vinstock därefter. Detta kommer att förhindra en magnesium-brist i växter och rätta till en brist i äldre anläggningar.

Ordningen bor brist i sandig jord genom att blanda 2 tsk borax med mängden gödsel som krävs för de mogna vinstockarna för 400 kvadratfot.

•Ta bort alla kväverika kompost av slutet av juni. Annars kan kompostmaterial uppmuntra sent-säsong bladverk tillväxt som kommer att skadas av frost. Kompost kan återställas tidigt på våren.