Hur man gödsla cyklamen

Cyclamen persicum blir oftast tillgänglig som en krukväxt för semesterperioden i USA. Florist windows, trädgårdsarbete centra och mataffären växtavdelningar översköljs med sin ljusa, prålig blom och ganska marmorerad hjärtformade blad. Dessa attraktiva perenner har ett rykte om att vara något svårt att växa, och korrekt gödsling är en gemensam angelägenhet. Hemligheten är att inte överdriva eller anläggningen kommer att stoppa blommar länge innan den går vilande.

Instruktioner

•Välj en cyklamen växt som har mycket få öppna Blom. Välja en med massor av friska knoppar bildar. Du vill lösa cyklamen i sitt nya hem och upprätta din vattning rutin för ungefär en månad innan du börjar att gödsla denna växt.

•Feed cyklamen en bra vattenlösliga gödningsmedel för inomhus blommande växter medan anläggningen är aktivt blommar. Blanda den på halva styrkan. Enligt instruktionerna förpackningen noggrant.

•Fertilize med fisk emulsion två veckor senare. Noga följa tillverkarens rekommendationer.

•Växla gödselmedlet och fisk emulsion så du matar cyklamen varannan vecka medan den aktivt växer. Sluta gödsla alldeles när plantan börjar gå vilande som blommande ytskikt och bladen börjar brunt.