Hur man gödsla Black-Eyed Peas

Hur man gödsla Black-Eyed Peas

Black-Eyed peas är en av de klassiska bönorna av sydligt cuisine, och, som alla bönor, black-eyed pea kan torkas och lagras, vilket gör det ett logiskt val för en trädgårdsmästare eller hobby bonde vill kompensera hon livsmedelsbutik bill. Black-Eyed ärtväxter fixa sitt eget kväve till jorden. Dock kväve är bara en av tre huvudsakliga näringsämnen i gödselmedel, så tillägg av fosfor och kalium behövs ibland.

Instruktioner

•Plow eller till smutsa in i 1-fot-djupa fåror. Använda en hacka för ett litet område eller en rototiller för en stor en.

•Känn smutsa för surhet före plantering. Black-Eyed peas växer bäst i neutral eller svagt sur jord, så om den pH betyget är nedan, Lägg en jordbruks lime mix till marken att öka surhetsgraden, följer anvisningarna från tillverkaren om hur mycket kalk att använda.

•Scatter gödselmedel om marken, att välja antingen en ekologiska eller kemiska gödningsmedel hög på fosfor och kalium, men med ett minimum av kväve. Konstgödsel är märkta av NPK betyg (kväve, fosfor, kalium), och vissa organiska gödningsmedel som benmjöl betona andra näringsämnen än kväve.

•Vrid jorden tillbaka över, begrava gödselmedlet. Vänta minst två månader innan plantering ärtorna.

•Enhance fertiliteten av jorden medan black-eyed peas växer genom att sprida mer fosfat - och kalium-rika gödselmedel, men bara från källor som inte kommer att bränna rötterna bean växter.

Tips & varningar

  • Mineralgödsel som råfosfat kan injicera fosfor i marken samtidigt höja markens surhetsgrad på samma gång. För mycket alkaliska jordar är dessa gödselmedel ett sätt att lösa två problem på en gång.
  • Eftersom de fixa kväve, är black-eyed peas ett logiskt val för en växelbruksledare. Plantera dem i året före växer en kväve-intensiv gröda effektivt gödslar jorden för att nästa gröda.