Hur man ger dränering i en inomhus Planter

Hur man ger dränering i en inomhus Planter

Om du förlitar dig på vissnande som ett tecken på att dina växter måste vattnas, kan du bli förvånad över att över vattna växter är precis lika sannolikt att orsaka vissnande som under vattna dem. Utan bra dränering, sitter vatten stryper ut syre till rötterna orsakar växten vissnar. Blöt jord främjar också rotröta, ett tillstånd där rötterna vända sig till gröt och växten dör. Att tillhandahålla lämplig avrinning främjar hälsosam tillväxt och minskar risken för sjukdom.

Instruktioner

•Kontrollera dräneringen hål i krukor och plantageägarna innan du fyller krukan med jord. Detta är särskilt viktigt för odlare som har använts utanför, som hålen kan bli igensatta med jord och trädgård skräp. Hålen ska vara fri från rester så att bra dränering.

•Ø hål i botten av potten, om det inte har dräneringshål. Liten 6-tums krukor eller odlare behöver två till fyra hål, medan större krukor kan kräva sex eller mer.

•Täcka dräneringen hål med en del av skärmen. Detta låter vattnet rinna genom hålen, men förhindrar förlust av jord som du vatten dina växter.

•Lägg till ett lager av grus, stenar eller trasiga skärvor av gamla krukor. Detta skapar ett utrymme för vatten att rinna och rymmer rötterna av anläggningen ovan stående vatten.

•Fyll planter tre fjärdedelar full med planteringsjord medium avsedd för vilken typ av anläggning du växer. Formlerna varierar från allrengöringsmedel jordar till särskilda blandningar för kaktusar och suckulenter. Bläddra i anläggningen leverans gången i din järnaffär och välj blandningen lämpliga för dina växter.

•Lägg till växter till planter och fyll i runt rötterna med jord. Fasta smutsa ner runt rötterna att säkra anläggningen.

•Sätt planter i ett tefat, om den inte har ett täckglas för vatten. Vatten grundligt tills vattnet rinner fritt från botten av krukan.

•Följ instruktionerna för vattning dina specifika växter. Behov varierar beroende på Art. Som regel krukväxter föredrar jord som torkar något mellan vattningarna, men vissa föredrar fuktig jord medan andra föredrar torr jord. Kolla taggen växt identifiering för detaljer om vattning.