Hur man förhindrar mögel på gips i en källare

Mögel är en typ av svamp som växer i varma, fuktiga områden som källare. Det kräver en biologiskt nedbrytbar substans att växa, vilket kan omfatta gips, kartong eller papper. Vänster obehandlade, kan mögel bidra till sjukdomar och allergier och skada utformningen i ditt hem. För att förhindra mögel i källaren, installera gips ordentligt reglera fuktigheten och Använd säker lagring material och tekniker.

Instruktioner

Att förhindra mögel i nya källare

•Frame nya murar med stål dubbar i stället för trä. Stål är inte mottagliga för röta och mögel.

•Lägg till isolering i väggarna för att reglera temperaturen och minska termotransfer. Glasfiber batts eller styva skum styrelsen mellan reglarna och fäst den på plats med hjälp av spik eller klammer. Fyll hela väggen hålrum.

•Välj fukttåligt gips eller gröna styrelsen snarare än traditionella gips. Fukttåligt gips har en specialdesignad pappersbeläggning som är resistent mot mögel. Denna produkt är något dyrare än gips, men det kommer att pågå mycket längre i en fukt-liggande område.

•Maintain ett 1/4-tums mellanrum mellan botten av gips och golv. Detta förhindrar golvnivå fukt från fuktats upp väggen och orsakar eller öka mögeltillväxt. Du kan lämna denna lucka som det är eller fyll det med tydlig silikon täta.

Att förhindra mögel i befintliga gips

•Kontrollera fuktigheten i källaren med en luftfuktighet testverktyg. Dessa verktyg finns på lokala hem förbättring eller järnhandeln. Om luftfuktigheten är över 45 procent, använda en avfuktare för att minska fukt. Lägga till windows eller ventilation hjälper också lägre luftfuktighet.

•Kontrollera för läckor eller stående vatten i källaren. Reparera läckande rör och försegla sprickor i väggarna som tillåter fukt att tränga igenom från utanför.

•Använd en Sawzall att klippa bort botten 1/4 tum av gips från väggarna. Fylla detta tomrum med tydlig täta att tillhandahålla en barriär mellan gips och golvet.

•Paint väggarna med anti-svamp och anti mögel färg. Dessa färger är speciellt utformade för att hålla fukt från gips och minimera mögeltillväxt.

• Använd smart lagring strategier. Hålla kartonger från dina väggar--de tenderar att vara mögel magneter i en fuktig källare. Förvara dina tillhörigheter i plast behållarna eller på hyllor ovanför marken.