Hur man förhindrar dammkvalster

Tiny dammkvalster är gemensamma för de flesta hem. Medan de är så små att du behöver ett Mikroskop för att se dem, kanske hundratusentals människor leva i din matta, madrass och favorit fåtölj. De skulle inte vara ett problem, förutom att många människor utvecklar allergi mot deras spillning. I så fall är förebyggande viktigt.

Dammkvalster njuta hem eftersom de lever på damm, som består av dina döda hudceller och de av dina husdjur. Att förhindra damm kvalster centers på att kontrollera damm i hemmet--särskilt i dess coziest områden, njuta som dammkvalster mest.

Instruktioner

Hur man förhindrar dammkvalster

•Vacuum alla mattor och möbeltyger. Använda en stark vakuum med HEPA (för högeffektiv partiklar luft)-filter, som fångar mindre partiklar som damm och pollen än det genomsnittliga filtret. Mattor är en fristad för dammkvalster.

•Buy minst en luftrenare med HEPA-filter för sovrummet och en för varje matta rum. De kommer att hjälpa att ta bort små partiklar av damm, och deras döda hudceller, från luften.

•Encase madrasser i plast eller gummi. Madrasser är palats för dammkvalster, som njuta av oändliga utbudet av skjul hudceller och varma, mörka miljö. Att sätta en ogenomtränglig barriär mellan madrassen och din kropp kommer att eliminera den dammkvalster livsmedelsförsörjningen i en av dess vanligaste.

•Launder kuddar, örngott och alla sängkläder i varmt vatten och diskmedel en gång i veckan. När du remsa sängen för att göra detta, ta en stund också att torka av gummi eller plast madrass omslag med en fuktig trasa.

•Sweep och damp-mop golv och räknare ofta. Dammkvalster kan leva där damm är tillåtet att samla in.

•Launder (i varmt vatten) gardiner, draperier, och andra tyg artiklar per månad eller mer ofta om möjligt. Damm fastnar dessa tyger precis som mattor och sängkläder. Material som är torr-Rengör endast kan tas till en Kemtvätt.

Tips & varningar

  • Överväga att ta bort mattor från hemmet. Det är mycket lättare att hålla hårda ytor fria från kvalster än att hålla mattor dammfri och damm kvalster.
  • Det är svårt att helt förhindra damm mitesbut följande dessa metoder kommer att hålla sina tal ner.