Hur man förbereder smutsa att växa Morel svamp

Hur man förbereder smutsa att växa Morel svamp

Morel svamp finns i fuktig jord runt basen av träd som Alm och apple, under blad skräp och i nyligen brända områdena. Beroende på klimat, murklor spira och mogna någonstans från mars till maj och senast från juni till augusti. Du kan växa morel svamp hemma, men du måste äga morel mycel, antingen från en växande kit eller extraheras från en nyplockade morel. Som med växande någon typ av svamp, jord och luft temperatur och fukt är av största vikt, kräver förbereda marken för odling av murklor dock ytterligare åtgärder, som omfattar långa perioder av inkubationstiden. Även efter att du distribuerar morel mycel i hela den växande substraten, måste du övervaka jorden regelbundet till skörd.

Instruktioner

•Bestäm grödan storlek du vill odla. För varje en-quart murare burk behöver du en kopp råg utsäde och en tesked av mycel. Placera den totala mängden råg utsäde i en stor skål, täck med vatten och Blötlägg över natten.

•Förbered substratet. Alla fem delar av råg kommer att kräva en del krukväxtjord. Placera genomfuktade råg utsädet och krukväxtjord i en stor skål och blanda tills blandas. Invertera locket på en murare burk, tillsätt en kopp blandning, täcka löst och sterilisera fyllda burken i en tryckkokare på 15 psi i nittio minuter. Låt den svalna helt. Upprepa tills du fyller alla dina burkar och din substrat är borta.

•Lägg till en teapsoon av morel mycel per burk, täck löst och skaka för att spridas över hela den växande substraten. Förvara i en mörk plats där temperaturen varierar mellan 68-71 grader Fahrenheit i en månad.

•Kontrollera på burken. Vit strand-liknande tillväxt bör visas jämnt fördelade i hela den växande substraten; om det är koncentrerad till en plats, skaka burken igen och låt det sitta i ytterligare två veckor, regelbundet övervaka mycel distribution. Du kan skaka burken så många gånger som det tar för mycel jämnt genomsyra substratet.

•Pour substratet in i sterila brickor med dräneringshål.

•Mix smutsa till ett förhållande mellan 20 procent sand, 30 procent krukväxtjord och 50 procent organiskt material (flis, ris skrov, sojamjöl och kalciumkarbonat) i en stor skål; Denna blandning kommer att kallas höljet. Mäta pH-värdet; Det bör vara något basiskt-= 7.1 till 7.3. Blanda tillräckligt för att möjliggöra för en två-tums täcka över underlaget.

•Sätt tillräckligt råg frö att bilda en en-tums lager i sterila facket utan dräneringshål i en stor skål och Blötlägg över natten.

•Saturate underlaget med vatten och låt det rinna. Fyll andra steril facket utan dräneringshål med blöt råg fröet till ett djup av en tum. Placera facket med substratet på facket med rågen.

•Lägg till mer morel mycel med en steril sked. Blanda väl. Lägga till ett en - till två - tums lager av höljet ovanpå underlaget. Täck med en ugn matlagning väska och låt det sitta ostört i en mörk plats för en månad. Luftfuktigheten bör vara minst 90 procent.

•Ta bort råg seed fack, åter påsen och kylskåp i två veckor. Ta bort påsen och sippra vatten i tolv timmar. Se till att jorden rinner ordentligt, att temperaturen i luften är mellan 65 och 70 grader Fahrenheit, luftfuktigheten är 90 procent, marken är fuktig och facket lagras i ett mörkt rum. Smutsa är nu redo att gro murklor.

Tips & varningar

  • Som täcker locket till murare burk ordentligt men löst är avgörande för korrekt air flow och gas utbyte.
  • Morel odling kräver en tidigare kunskap om morel växtmönster och klimatreglering.