Hur man förbereder krukväxter perenner för vintern

Hur man förbereder krukväxter perenner för vintern

Förbereda krukväxter perenner för vintern skyddar dem från skador orsakade av extrem kyla. Eftersom de är i containrar, är rötterna mer benägna att chock än växter som finns i marken. Det finns inte mycket jord att isolera dem. I den sena hösten, före först frosten kommer, tar lite tid att förbereda växterna och flytta dem till säkra och skyddade platser. Perenner kommer tillbaka våren ljusare, större och friskare.

Instruktioner

•Var krukväxter perenner, precis som de är, och plantera dem i marken. Gräva ett hål och placera krukan i den. Marken kommer att skydda rötterna som om perenn planteras direkt i trädgården. Det är viktigt att ta bort behållaren när våren kommer eller rötterna kommer att växa ur hålen i botten och fäst till marken.

•Ta bort perenner från deras krukor och sätta dem i marken i ett väl dränerande läge. Även om du planerar att lägga tillbaka dem i behållare nästa säsong, skyddar isoleringen dem under de kallaste månaderna. Plantera dem på samma nivå de planterades i deras behållare och vatten också.

•Insulate växter av högar eller täcka som blad eller vintergröna kvistar på toppen. Lägga ett tjockt lager snö över locket. I stället för snö, Använd en isolerande täcke.

•Placera växterna i en skyddad plats utomhus som på östra sidan av en byggnad. Gruppera flera krukor tillsammans så att de absorberar värme och fukt från marken.

•Flytta växter från utsidan och lägga dem någonstans med skydd. Ett skjul eller cool garage är bäst. Vattna dem en sista gång tills det kommer ut dräneringshål på botten av krukan.

•Reintroduce perenner på utsidan tidigt på våren. Klippa eller dra bort döda lövverket på toppen. Vatten anläggningen tills vatten kommer ut hålen i botten och sprida en långsam frisättning gödselmedel över toppen, arbetar det 2 inches djupt.