Hur man förbereder ett konkret hus för utomhusfärg

Hur man förbereder ett konkret hus för utomhusfärg

Om du förbereder att sätta ditt hem på marknaden och vill locka potentiella köpare eller hoppas att bo där i åratal framöver, kommer att du och andra uppskatta en ny lack. Betongen måste vara beredda på en lack annorlunda än trä eller ytterväggar. Betong, murverk och puts, är porös och måste vara ren, torr, förseglas och grundmålas innan målas upp. Spara tid och hyra en power bricka.

Instruktioner

•Scrape befintlig färg från konkreta ytterväggar med en skrapa och tråd pensel. Vakuum paint flingor som faller till marken med en shop vac om möjligt. För att ta bort den gamla färgen snabbare, hyra eller köpa en power bricka och följa de medföljande bruksanvisning; minst 2.500 PSI och användning av en 15-graders spets placeras 1 fot bort från väggyta rekommenderas för murar av betongblock.

•Använd en lösning av trinatriumfosfat (TSP) och vatten (1/2 kopp tsk till 2 gallons varmt vatten) med en borste för att rengöra hela yttervägg ytan; spola den med rent vatten. Du kunde också pumpar tsk lösningen genom en power bricka. Oavsett vilken metod du väljer, Läs tsk tillverkarens anvisningar först och använda tjock gummihandskar.

•Tillåt din konkreta yttre väggar för att torka ordentligt.

•Använd en murslev och en färdig betong lapp att fylla och jämna alla små sprickor, skölpar och ojämna ytor. Tvinga plåstret i det skadade området och jämna det flush till den väggyta. Låt det torka ordentligt.

•Använd en kombination primer och sealer att fylla och försegla den porösa ytan på din konkreta ytterväggar. Det är tjock och bör tillämpas med en roller. Igen, låt den torka helt innan du tillämpar färg.