Hur man förbereder en ledande Silver epoxi

Ledande silver epoxi är elektriskt ledande lim som är formulerad med silver metall flakes. Eftersom silver är den mest elektriskt ledande metall känd, när det blandas i en epoxi formel, fungerar limmet i huvudsak som en kall lödning svets. En silver Konduktiv epoxi fungerar särskilt väl till kall lödningar tillsammans mycket värme känsliga komponenter utan att behöva omforma kretsen. Det är också mycket värdefullt vid reparation av byglar på kretskort, reparera elektriska spår och limma ihop trasiga ledningar.

Instruktioner

•Lay ut en liten bit papper eller kartong på en tabell eller arbetsbänk. Täck den med bakplåtspapper.

•Kapa tips av rören av din silver Konduktiv epoxi och krama ur de rekommenderade mängderna av både epoxiharts och härdare. De flesta epoxihartser använda blandande förhållandet 1 till 1 av varje, men olika tillverkare kan ha olika blandning nyckeltal för deras märke silver Konduktiv epoxi.

•Mix tillsammans och förbereda bara som mycket epoxi som du känner att du kommer att använda för projektet till hands. Använda en tandpetare eller andra små omrörning pinne.

•Använd en elektrisk komponent som behöver det silver Konduktiv epoxin. Låt epoxin att bota.

Tips & varningar

  • Att lägga till värme i epoxin kommer att kraftigt påskynda bota tid, men överskottsvärme kommer också tunna ut blandningen och göra det rinnande.