Hur man förbereder döda löv för kompost

Hur man förbereder döda löv för kompost

Istället för att kratta upp din blad, använda fyllning dem i sopsäckar och hala dem till trottoaren för papperskorgen pickup, bladen för att göra kompost för att berika din trädgårdsjord. Innan en komposthög, kolla lokala förordningar, eftersom det kan finnas lokala lagar som reglera eller förbjuda kompost högar. Välj ett torrt, platt område från byggnader, husdjur och vatten avrinning. Placera inte högen under ett träd, men Välj en något skyddat område, skyddad från vinden.

Instruktioner

•Spread bladen ut på plan yta. Göra högen om 4 eller 5 fot square och ca 8 inches hög.

•Sprinkle 1 kopp av gödselmedel över toppen av högen. Använda 10-10-10 eller 12-12-12 gödselmedel.

•Täcka högen med 2 inches av trädgårdsjord. Om du har mer blad, kan du lägga flera lager, börjar med bladen, sedan gödselmedel, sedan trädgård jord. Högen slutlig höjd bör vara ungefär samma som bredden på högen.

•Sprinkle högen med vatten med trädgårdsslangen. Fuktighet av högen bör vara av en vred ut svamp. Upprätthålla denna fuktighet och tillåter inte högen att torka ut eller bli för blöt.

•Starta högen om en gång i veckan med en högaffel. Strö över högen med vatten vid behov. Aktivera högen oftare om det börjar lukta. Komposten blir klar i ett till fem månader. Det kommer att likna trädgårdsjord.

Tips & varningar

  • Låt inte högen att få fuktig och våt. Vid behov, täck den med en presenning för att skydda den under regn.