Hur man fixar styrningen på en ridning gräsklippare

Hur man fixar styrningen på en ridning gräsklippare

När du märker att styrningen på din åkgräsklippare är ur smäll, är det nödvändigt att du stoppa maskinen och ytterligare undersöka omedelbart. En gräsklippare med styrningen problem är en fara för dig och andra när de motorstarka del av utrustningen inte svarar på en sväng hjulet omedelbart. Styrning problem kan uppstå en mängd orsaker, varav många du kan reparera själv.

Felaktigt däcktryck

Däcktryck är en av de lättare problem att åtgärda när det gäller styrning problem. Däck som är över - eller under-uppblåst kan orsaka styrning. Kontrollera din åkgräsklippare användarmanualen för att fastställa rätt mängd däcktryck för att gräsklipparen däck och sedan använda en Däcktrycksmätare för att kontrollera varje däck. Om delstatsregeringens i någon av däcken är avstängd, blåsa eller släppa luft från däck tills de matchar rätt mängd psi föreslog i manualen.

Halkade styrinrättning

Om du nyligen träffar ett stillastående objekt som träd, bromsa eller tegel eller sten vägg, är det möjligt du har lossnat de redskap som kontrollerar styrsystemet. En gång ur position, kommer inte redskap just sig själv utan din hjälp. Helt enkelt lossa bulten som håller styrväxeln på plats, vrid ratten helt till vänster och lyssna på ljudet av redskapet poppar tillbaka till sina rättmätiga position. Dra åt bulten efter reparationen och fortsätt klippa gräsmattan som vanligt. Om redskapet är skadad går att reparera, ersätta den med en ny.

Rubbas kulled

En annan konsekvens av att slå en hård objekt med en åkgräsklippare är en rubbas kulled. När kulleden dyker sin plats, lider styrningen. Undersöka gräsklipparen för att avgöra huruvida bollen lederna finns på plats. Om en eller flera ha varit lossnat, lossa bultarna i den gemensamma församlingen för boll, pop kulleden på plats och dra åt muttrarna tills de är säkert. Vrid ratten till höger och vänster efteråt att se om hjulen svara på lämpligt sätt.

Slitna eller skadade bussningar

När styrning system bussningen blir slitna eller skadade, kanske styrningen inte svarar som den ska. Styrning system bussningen ligger nedanför styrväxeln. För att ersätta bussningen, ta bort muttern som håller redskapet på plats, drar redskapet av maskinen och ta bort bussningen som ligger under den. Infoga nya bussningen, ersätta redskap och installera om muttern som du bort för att komma till redskap och Bussning.