Hur man fixar spik hål i tak

Att hitta taket läckor kan vara svårt eftersom källan till läckan och där vattnet är faktiskt droppar kan vara på två ställen. Eftersom tak är lägrade i vinkel, vatten rinner tills det hittar en svag punkt och tränger igenom taket. Gamla takläggning naglar kan vara källan till problemet. Det är inte ovanligt att en spik hål i bältros eller blinkande att expandera över tiden, vilket gör att vattnet att sippra igenom. När du hittar källan till läckan, är det relativt enkelt att fixa spik hålen.

Instruktioner

•Kontrollera utformningen av taket med en ficklampa. Leta efter droppar vatten eller vattenfläckar. Det är bäst att göra detta efter en regnstorm eller när snö ovanpå taket börjar smälta. En solig dag, leta efter ställen där solljuset skiner genom att spika hål.

•Caulk alla spika hål läckor med takläggning cement. Applicera takläggning cement med en spackel runt det skadade området inne på vinden. För extra säkerhet, inspektera singel ovanpå taket och tillämpa mer takläggning cement till toppen av spiken.

•Täcka hålet med plåt. Detta är en alternativ metod för att reparera spik hål. Stoppa in en bit av plåt under gruset med hål i den. Täcka belägger med metall kommer i platta bitar och ringlade remsor. Ovandelen av metallen bör vara omkring en tum upp i backen från hålet. Använda uretan täta för att säkra plåten på plats. Uretan täta har en låg krympning faktor och är vattentät. Applicera täta med en täta pistol. Torka bort överflödigt täta med en fuktig trasa.

•Inspect taket två gånger om året. Ersätta bältros som har hål som är för stora att lappa. Använd alltid takläggning cement för att täcka spik huvuden efter spikning bältros på plats.

Tips & varningar

  • Arbeta aldrig på en våt tak. Våta bältros är hala och farliga att gå på. \
  • Om du är obekväm med höjder eller taket är alltför brant lägrade att arbeta på ett säkert sätt, ringa en professionell.