Hur man fixar missfärgade kalksten i dusch

Hur man fixar missfärgade kalksten i dusch

Kalksten duschar är vanliga på grund av sin konsistens och utseende. Kalksten är vacker, är det också sprött och porös. Över tiden, blir kalkstenen missfärgade från hårt vatten, tvål och andra objekt som används i en dusch. Om fastställande av missfärgade kalksten kräver användning av muriatic syra, som är en mycket potent kemisk renare.

Instruktioner

•Ta bort alla objekt i dusch stall. Se till det område som du arbetar i väl ventilerade genom att öppna windows och vrida på den Badrum frånluftsfläkt. Sätta flera gamla handdukar eller lakan på golvet framför duschen för att undvika spill och halka.

•Placera på gummihandskar och skyddsglasögon. Blanda 1 dl av muriatic syra och 15 koppar vatten i en stor hink. Placera skopan på gamla handdukar eller lakan utanför duschutrymmet.

•DIP däck borsten eller mjuk tvättborste i hinken med lösningen. För större duschar, ett däck borste gör jobbet enklare och säkrare eftersom du kan nå områden utan att gå in i duschen. Missfärgning är förmodligen i nedre delarna av duschen där tvål och vatten rinner ut. Skaka av däck borste för att avlägsna överskott lösningen. Skrubba de missfärgade områdena med däck borste. Upprepa doppning däck borsten i lösningen och skura duschen tills missfärgning är borta.

•Skölj dusch noggrant med varmt vatten för att garantera alla den muriatic syran avlägsnas medan genom ett avtagbart duschmunstycke om duschen. Du kan också skölja din dusch med en plast pitcher starta högst upp i duschen och hälla vattnet ner väggarna. Fortsätta att ventilera området tills den kemiska lukten är borta.

Tips & varningar

  • Blanda en liten mängd muriatic syra och vatten i en liten skål. Doppa en gammal tandborste i blandningen, och tillämpa den på en missfärgade området i duschen för att testa om lösningen kommer att vara tillräckligt stark.
  • Muriatic syra ångor kan skada andra metaller såsom rostfritt stål. God ventilation skyddar dig och din andra badrum apparater.