Hur man fixar knäckt Sheetrock runt en dörr

Sheetrock, mer känd som gips, har en tendens att spricka, särskilt runt dörrar och fönster. Men en spricka kan skicka en ström av panik genom en husägare, majoriteten av dessa stress sprickor är en naturlig del av ett hem avveckling, enligt experter på Popular Mechanics. Om du upptäcker sprickor som uppstår igen efter du lappa dem eller fortsatt spridning särskilt områden i ditt hem, kontakta stiftelsen specialist att se till att frågan är dock inte mer allvarliga.

Instruktioner

•Torka området runt sprickan med en fuktig tvättlapp och låt den torka.

•Placera en dropcloth på golvet, trycka den så nära baseboard som möjligt för att skydda golvet från spill.

•Köra ett verktyg kniv längs insidan av spricka i den sheetrock att rensa ut alla löst skräp. Slipa ytan av sprickan med 220-slippapper tills det finns inga bitar av sheetrock sticker ut från ytan av väggen.

•Kapa en bit stress-crack tejp 2 inches längre än sprickan. Ta bort självhäftande stöd och släta tejpen över den spricka, att utvidga den 1 tum förbi vardera änden av sprickan. Tryck ut eventuella luftbubblor och se till att bandet är an mot väggen genom att köra en spackel över den.

•Använd ett lager av fogmassa över bandet och runt kanterna där bandet möter på väggen, med en spackel. Håll lagret av gemensamma förening tunn, men ändå tjock nog att täcka bandet maskorna. Låt den sammansatta torrt enligt tillverkarens etikett.

•Släta ut fogmassa med 220-slippapper tills den är även med resten av väggen. Torka av väggen ren med en tack trasa eller fuktig tvättlapp. Måla om med samma färg och glans används på väggen.