Hur man fixar keramiska väggplattor

Hur man fixar keramiska väggplattor

Keramiska väggar är gemensamma för badrum och kök. De är tåliga och kan bli blöt utan bekymmer, vilket gör dem idealiska för områden med vatten. Även om de är vanligtvis hållbara, ibland keramiska väggplattor spricka, få hack eller gå sönder. Skador förstör utseendet och nyttan av kakel, lämnar svaghet i väggen som behöver repareras.

Instruktioner

•Bedöma skador. Mindre skador, som en spricka eller hörn som har bruten av men inte förlorat, kan lätt fastställas medan stora skador kan kräva ersättning brickor. Titta på typ av skada och hur mycket skada.

•Repair sprickor med epoxy lim blandat med färgad emalj att matcha kakel. För mindre skador som en spricka, använda epoxy lim för att fylla i sprickan. Emaljen är att matcha kakel för att göra lim mindre märkbar. Små chips i hörnen eller nicks i mitten kan vara fast med samma metod. Att en dag för epoxi limmet torka.

•Fix stora kantstötta hörn med hjälp av klister och fallna hörnet. Om hörnet går förlorad är det möjligt att sätta en liten mängd lim nedanför hörnet och tryck på hörnet tillbaka på plats. Detta undviker ersätta kakel helt, medan fortfarande reparera kakel. Vara försiktig med att lägga på för mycket lim.

•Byt ut plattor som är illa skadade. Lämnar dåligt skadade kakel kan vara farligt. För att ersätta skadade plattor, noggrant chip ut runt kakel injekteringsbruk tills kakel är löst innan du tar kakel ut. Ta bort alla flisas injekteringsbruk och kontrollera att ersätta kakel passar innan att sätta tejp på baksidan och trycka på kakel i utrymmet, flytta fram och tillbaka så det fastnar. Lägg till injekteringsbruk efter 24 timmar.

Tips & varningar

  • Får inte kakel våt förrän tidigast 24 timmar efter att du slutfört reparation. Detta undviker oavsiktligt bort vid reparation.