Hur man fixar ett piercade kopparrör

Hur man fixar ett piercade kopparrör

Kopparrör finns i hela VVS i många hem. Koppar är ganska tålig och varar i många år. Men koppar kan genomborras, som orsakar naturligtvis röret att läcka. Läcker VVS är inte bara ett irritationsmoment, men om vänster utan reparation, kan det orsaka hundratals eller tusentals dollar i skador. Du kan reparera en piercade cooper röret med en procedur som är både enkel och billig. Göra denna reparation på mindre än en halvtimme, även om du inte har någon erfarenhet av VVS.

Instruktioner

•Shut av flödet av vatten genom röret genom att stänga av en avstängningsventil nära det skadade området. Om du inte hittar en avstängning nära området, stänga av den huvudsakliga vatten avstängning för huset.

•Vänta ett par timmar för vattnet att helt försvinna från röret. Lödning processen är mycket lättare när röret har inget vatten i den.

•Sand piercade området med smärgelduk ta bort all smuts och oljor från röret. Detta ger en bättre chans för lodet att ansluta sig till röret.

• Fyll en hink med kallt vatten och Lägg en gammal trasa i den. Placera skopan i arbetsområdet. Du kommer att använda högspänningsnätet svalna lödtenn snabbt, och vattnet är praktiskt att ha i närheten av ifall något brännbart material i området fångster i brand.

•Aktivera propan fackla och justera lågan så tipset är blå. Hålla lågan spets på den skadade delen av röret i 45 sekunder till en minut att värma det helt.

•Pek spets av silver löda på det skadade området och låt det smälta på ytan av röret. Flytta smält lödtenn runt området så att det täcker piercade området, liksom några av området runt pierce.

•Drape den fuktiga trasan från hink med vatten över röret svalna lödtenn snabbt för att hjälpa den obligation. Slå på vattnet och observera röret så att det inte läcker.