Hur man fixar ett illaluktande badrum avlopp

Hur man fixar ett illaluktande badrum avlopp

Badrum avlopp kan ta på en illaluktande doft över tiden, särskilt om de inte har rengjorts regelbundet. Detta beror på flera faktorer. Hår och gamla huden är vanligtvis kommer ner i avlopp. Lägg i bitar av tvål, naturliga mänskliga oljor och smuts, och har du receptet på en illaluktande röra. Rena avlopp omedelbart efter märker lukt och sedan om en gång i månaden. Du kanske inte behöver använda en kommersiell avloppet renare för att avhjälpa ett illaluktande avlopp.

Instruktioner

•Bestäm orsaken till lukten. Om lukten är helt enkelt luktar illa men tycker inte lukt avloppsvatten, fortsätta med de återstående stegen. Om lukten är mycket stark och lukten som avloppsvatten, kan du ha ett problem med en kloakledningen bakningen upp i ditt badrum. I detta fall kan du behöva ringa i en professionell för att åtgärda problemet.

•Ta bort alla hår från avloppet svälla. Långt hår kan bli trassligt i vattenlåset, vilket gör det svårt för avloppet behandling att nå källan till lukten. Dra ut alla synligt hår.

•Shake om en halv kopp bakpulver i avloppet. Om du har svårt att få bakpulver i avloppet, ta bort vattenlåset. Vanligtvis blir det en skruv i mitten av fällan. Om det finns ingen skruv, försök inte att ta bort fällan.

•Pour en kopp vit vinäger i avloppet. Detta skapar en kemisk reaktion som kommer att skrubba insidan av avlopp och rör för att ta bort eventuellt skräp som orsakar lukt.

•Köra varmt vatten i avloppet i flera minuter. Detta kommer att spola ut eventuella kvarvarande skräp som lossade av ättika och bakpulver men inte helt bort.

•Upprepa vid behov. Om lukten kvar efter den initiala behandlingen, upprepa processen tills avloppet är helt ren och luktfri. Hälla eteriska oljor i avloppet kan vara till hjälp om lukten dröjer sig kvar, men i verkligheten detta helt enkelt maskera lukten istället för att ta bort den.

Tips & varningar

  • Du kan behöva använda en kommersiell kemiska avloppet renare att få avloppet helt ren.