Hur man fixar ett gammalt dubbel Hung fönster

Hur man fixar ett gammalt dubbel Hung fönster

Reparera gamla fönster kan verka som en dålig investering. Gamla träfönster kan dock ge högeffektiv UV och väderskydd när den kombineras med en lämplig storm fönster. Väl underhållna kan dessa fönster pågå ett sekel eller mer i gott skick. Att inte nämna den skönhet och distinkt utseende ger de. De flesta reparationer är ganska enkel. När det behövs, är reparationsdelar vanligtvis tillgängliga från bärgning eller antikviteter återförsäljare. Grundläggande reparationer kan göras med hushållsapparater verktyg.

Instruktioner

•Kontrollera fast windows för spikar eller skruvar som kan har drivits in i de övre hörnen av lägre skärp att hålla stängt. Ta bort skruvarna med en sladdlös borr/förare. Dra naglar med en klo hammare eller nagelsalong.

•Kapa runt insidan ansikte lägre skärp med verktyget blad att lossa gammal fast färg.

•Styr ett tunt stämjärn, platt sida till skärp, in i sömmarna på varje sida av fönstret för att öppna dem ytterligare. Peka på det i precis tillräckligt för att se raden vidgas något.

•Känn fönstret för att se om det kommer att öppna. Om det fortfarande är fast, ställa in en bit kartong på tröskeln att dämpa det och använda en kråka bar för att bända upp på fönsterreferensen. När fönstret är glidande, gnugga ett ljus längs sidan spåren att smörja tröskeln med vax.

Att hålla fönstret öppet

•PRY sidan trim, känd som hölje, från väggen med en platt bända bar, på båda sidor av fönstret, att exponera motvikt systemet. Kontrollera att vikten på varje sida är ansluten till rep och kör upp över blocket.

•Reattach lösa vikter genom att knyta dem till änden på repet. Testa i fönstret. Vikterna ska hålla skärp upp.

•Lubricate remskivan hjul att repen kör genom sprutning med aerosol smörjmedel. Använda oljebaserad eller silikon smörjmedel. Höja och sänka fönstret flera gånger för att kontrollera för rätt operation. Ersätta höljet, använda Slutför spik om du behöver nya naglar.

Sash reparationer

•Ta bort skärp att göra reparationer på ramen eller fönstret, eller för att sätta tillbaka motvikt linor som har lossnat i fönstret slutet genom att ta bort höljet och nyfikna hållplatsen lägre fönster trim från sidorna av fönstret SIDOPOST med platt bända bar.

•Lift skärp ut och koppla loss repen, vanligtvis knuten och gled in i ett spår på vardera sidan om fönstret. Ta bågen till ett glas verkstad att ha rutor ersättas eller repareras ramen. Det ta brukar ungefär en timme och bågen kan ersättas i omvänd ordning.

•Reattach lös vikt linor av knyta ihop och montera dem in i spåret på sidan av fönstret. Om repet är för kort eller har blivit spröd, ersätta den med en ny nylonrep samma tjocklek. Fäst den nya rep skärp och vikten som beskrivits tidigare.

•Byt ut bågen och installera om hållplatsen fönster och höljet med finish naglar.