Hur man fixar ett fallande gips tak

Om fastställande av en gammal gips tak som faller ner kan kräva några omfattande reparationer, eller kan även kräva att fullständigt byta ut gamla gips med sheetrock. Först, du har att bedöma omfattningen av skadan och avgöra om det finns en läcka eller fukt problem upp på vinden.

Instruktioner

Hur man fixar ett fallande gips tak

•Kontrollera att det finns någon läcka i taket som orsakar gips att komma ner. Oavsett vad du behöver göra härnäst, måste eventuella nödvändiga tak reparationer göras för att säkerställa att allt ovan taket är torr. Ibland tidigare läckage eller helt enkelt ålderdom gör gips misslyckas. Anlita en takläggare om du behöver göra några reparationer på taket.

•Understand hur gamla svarv och gips skedde ursprungligen. Tunna trälister kallas svarv var spikade i rader dubbar och taket reglarna. Över detta spreds ett lager av murbruk, ofta med tagel eller ens kyckling fjädrar blandat i att ge den styrka och flexibilitet. En var detta torra, murare spridit sig ett tunt lager av kalkputs. Detta wall system var mycket hårdare och mer hållbara än moderna gips sheetrock väggar, men det var en lång och dyr process gjort av sann hantverkare. Få människor vet idag hur man gör gamla tiders gips arbete. Den överväldigande majoriteten av moderna väggar och tak är gjort med sheetrock, gemensamma förening och tejpa. Om ditt hem är av historisk betydelse, kan det vara värt att hitta någon som kan göra en sann gips reparation. Dock de flesta reparationer kan göras ganska bra vid lapp i med sheetrock.

•Om skadan är begränsad till en tillräckligt liten område. Du kanske helt enkelt patcha det området i med sheetrock, tejp och lera. Ta bort all lös och skadade gips i taket. Du kommer förmodligen vill täcka området nedanför med plastfolie eller drop dukar. Skär en kvadratisk eller rektangulär område så att du kan klippa en bit av sheetrock att passa. Du kommer att utsätta svarven, så försök att ta bort gips till ett tak reglar så att du kan ansluta den sheetrock säkert till reglar istället för att lämna det hängande bara skruvas till svarven.

•Använd mattkniv gör mål ytan av gips längs en rätskiva så djupt du kan. Sedan använda hammare och mejsel eller spackel att ta försiktigt bort gammalt gips i som stegen en linje som du kan.

•Buy rätt tjocklek av sheetrock. Den vanliga 1/2-tum sheetrock kan vara för tjock och kommer att vara högre än den ursprungliga ytan. Sheetrock finns i 3/8-tums tjocklek, som kan fungera bättre. Mäta höjden på omgivande tak gips så noggrant som möjligt.

•Kapa den sheetrock att passa, och skruva in i reglarna. Space skruvarna cirka sex inches isär längs reglarna för ett säkert patch.

•Fyll leran pan med fogmassa (kallas vanligtvis lera). Med hjälp av sex-tums gips kniven, låg en bra säng av lera längs sömmarna. Klippa bandet till rätt längd och bädda in den långt in leran genom att trycka den i fast med gips kniven. Patch över skruven fräknar också. Låt detta torka i 24 timmar. Det kan krympa ganska lite.

•Använd 10-tums gips kniven, gå över sömmarna igen med gemensamma förening, denna gång ludd ut det så smidigt som möjligt. Eftersom detta är en tunnare päls, kommer att det ta mellan fyra och åtta timmar att torka. Om du är mycket bra, två strykningar kan räcka och kommer sand slät. Om du matchar en struktur över reparation, kommer att två strykningar finnas gott. När torr kan sand det smidig och göra texturen. Om ditt tak är smidig, är chanserna du kommer att behöva en tredje ljus "bättra" pälsen av leran för att se riktigt bra.

Hur man hänga ett helt nytt tak över gammal en.

•Täcka golvet och alla resterande möbler med plastfolie eller drop dukar. Ta bort de värsta områdena av lös gips i taket.

•Använd en regeldetektor att lokalisera alla taket reglarna och markerar dem längs taket.

•Sätt trä PÄLSGARNERING remsor rätt över gamla gips längs reglarna med 2-tums skruvar. Köra PÄLSGARNERING band runt kanten på hela taket där taket möter väggen. Detta ger dig en ram att hänga nya sheetrock rätt över dålig taket.

•Häng nya sheetrock till PÄLSGARNERING strips, följande steg 6 till 8.

Tips & varningar

  • Gör inte detta arbete kring barn. Håll barn borta från området när du tar bort gamla gips. At minst några av de gamla lagrarna färg kommer att bly, och du vill inte att exponera barn att leda. Hålla arbetsområdet rent och dammsugas.
  • Aldrig sätt oanvända lera tillbaka till ursprungliga hinken som du kan förorena det med torkade materialet. Kasta den i en papperskorg eller väska, inte i vasken.