Hur man fixar ett burspråk där bara ett fönster behöver bytas

Burspråk kan solljus in i ditt hem, samtidigt som den ger en estetisk brännpunkt som tillför värde till hemmet. En förlupen boll eller kastas rock kan dock orsaka en oönskad spricka på din annars intakt burspråk. Istället för att anställa en professionell att helt avveckla fönstret för att fixa en enda ruta, kan du utföra reparationen själv utan dyra verktyg eller produkter.

Instruktioner

•Locater ett byte fönster som är cirka en åttondel tum mindre än krossat fönster 's dimensionerna. Detta garanterar nya fönstret glider på plats utan brott eller sprickor.

• Använd handskar och säkerhet glasögon innan man undersöker fönstret. Om fönstret inte är helt trasig, markera ett X över fönstret med maskeringstejp. Täcka fönstret med en handduk och sedan fast på det med en handduk, krossa glaset. Rengör glas skärvor och placera dem i en plastpåse för bortskaffande innan du fortsätter.

•Scrape bort kitt, även känd som glasyr, runt fönstret med en spackel. Om glasyren inte är föregår med gott exempel, försiktigt mjuka upp det med en värmepistol. Hålla pistol minst 6 till 8 inches bort från fönstret. Arbetar med den fram och tillbaka lossnar glasyr.

•Täcka nyligen utsatta trä skärp med en ljus beläggning av snabbtorkande primer. Tillämpning av primer med en liten pensel skapar en vattentät tätning på oskyddat trä. Låt primern torka i minst tre till fyra timmar eller enligt paketet riktningar.

•Installera en pärla av tydliga silikon täta fönster sash ytterkanten. Denna täta ger en mjuk plats där glaset vilar inuti ramen.

•Installing ersättning glasmästare punkter hindrar fönstret ny glider. Skjut de två första punkterna i varje sida av ramens topp med fingret handskar ungefär 2 inches från hörnen. Installera den andra två glasmästare poäng i ramens botten sidor 2 inches från hörnen också. Sätt i skruvarna i ramen med en skruvmejsel.

•Arbetar ersättning glasmästare kitt mellan händerna vilket gör den smidig. Rulle nog kitt för att täcka alla fyra av fönstret ny ytterkanterna. Arbeta med putty runt fönstret med fingrarna. Håll en spackel i 30-graders vinkel och jämna ner spacklet, arbetar det ytterligare in i området mellan fönstret och skärp.

Tips & varningar

  • Låt spacklet helt torr, minst 48 till 72 timmar, före målning det att matcha fönsterkarmen.
  • Rullande kitt att mellan en fjärdedel och tre åttondelar inches i diameter skapar en vattentät tätning runt ersättning fönsterrutan.