Hur man fixar & ersätta ett badrum fläktmotor

Om ditt badrum vent fläkten slutar fungera eller börjar väsnas, stänga av, tape växeln i läge off och ersätta den. Badrum fans har en låg start vridmoment vilket innebär att de är enkelt fastnat av smuts, skräp eller slitna lager. När det inte kan vända, motorn värms upp mycket snabbt och kan antända det damm som samlar runt motorn. En motor kostar ungefär lika mycket som hela fan församlingen, men ersätter bara motorn kan spara tid och elände kryper runt på vinden om fläkten montering är i god form.

Instruktioner

Att ta bort motorn

•Vrid av alla strömmen. För säkerhets skull är det bäst att stänga av hela kretsen och inte bara växeln vägg. Slå på växeln vägg för att kontrollera att du har rätt kretsbrytaren avstängd. Vrid utanför muren switch igen. Jag är paranoid, så jag tejpa på väggen stänga av medan jag arbetar.

•Ta bort fläkten grillen. Det är vanligtvis hålls på plats av ett par skruvar och något slags fjäderbrickan.

•Rengör damm från motorn. Du bör kunna hitta en modell- och varumärke på fan bostäder eller på motorn själv. Skriv ner namnet på tillverkaren och modellnummer. Inte beställa en ny motor ännu, tills du blir gammal en. Om andra delar av fläkten är skadade, kan du behöva ersätta dem.

•Lossa fläktmotor från dess makt ledningar. Skriv ner vad färg sladdar på motorn bifogades som ledningar från gå runt huset.

•Ta bort motorn, bifogade fan bladet och det understödja tallrik från bostäder. Ett par flikar eller skruvar är alla som håller motorn på plats.

•Ta bort fläkten från motoraxeln. Detta kan vara svårt. Över tiden, kan fläktblad följa fläktaxeln på grund av värme och korrosion. Det är vanligtvis hålls på plats av en skruv eller trycks på axeln. Om du skada fläkten, är det inte dyrt att ersätta--$3-$10.

Ersätter den nya motorn

•Buy en ny motor. Ditt hem förbättring butik eller en apparat butiken kanske har motorn i lager eller att kunna special beställa den för dig. Genom att beställa den via Internet kan du få snabbare service. Enkelt söka för tillverkaren eller Sök "badrum fläktmotor" och varumärket.

•Reattach fan bladet motorn skaft med skruv eller tryck den på plats--oavsett hur det är utformat för att arbeta.

•Långsam förfarandet du använde för att ta bort fläktmotor. Hitta flikarna eller skruvhål och rada upp motorn med dem.

•Skruva eller snapin motor och fläkt montering på plats. Dra åt skruvarna eller kontrollera flikarna låsa på plats.

•Sätt kablarna till motorn på samma sätt dina anteckningar säger de var anslutna innan. Det är bäst att ersätta gamla tråd kontakten nötter med färska nya medan du byter ut saker. Ingenting är mer frustrerande än att få hela ihop och inse gamla muttern lossnade. En ny 10-cent wire nut kan spara en hel del frustration och återmontering senare.

•Se en sista visuell inspektion inuti fan inhysa, sedan nafsa eller skruva grillen på plats. Vänd på strömmen och slå på växeln för att testa den nya fläkten.

Tips & varningar

  • Fläktblad eller grillen kan fås för några tior. Du kan även behöva byta ut hela huset, men undvika det om du kan. Du kan hitta att en uppgraderingssats som inkluderar motorn är billigare än motorn själv. Om du har en hel del andra delar som är skadade, kan det vara billigare att köpa hela fan församlingen och kannibalisera det för bara de delar du behöver byta.